Tovább tombol a hőség

droszler | 2015. augusztus 05 23:29:39 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Csütörtök hajnalra a maradványfelhõzet nagyrészt feloszlik, és az ország nagyobb részén derült vagy gyengén felhõs idõ alakul ki. Napközben sok napsütés várható, jellemzõen kevés gomolyfelhõ jelenik meg.

Elsõsorban az Alföld keleti felében és az Északi-középhegységben törhetnek magasabbra délután a kialakuló gomolyfelhõk, errefelé elvétve még lehet zápor vagy zivatar, de estére mindenütt megszûnik a csapadék, és kiderül az ég. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, szélerõsödés csak a rövid ideig tartó csapadéktevékenységet kísérheti. A legalacsonyabb éjszakai hõmérséklet 16 és 23 fok között alakul, míg a legmagasabb nappali hõmérséklet csütörtökön a legtöbb helyen 33 és 36 fok között valószínû.

Kilátások hétfõig

Túlnyomóan derült idõre számíthatunk, csupán pénteken az Alföldön válhat erõteljessé a gomolyfelhõ-képzõdés, néhol záporesõ, zivatar is elõfordulhat, ám az ország többi részén, illetve más napokon nem lesz csapadék.

A legalacsonyabb éjszakai hõmérséklet 16 és 22 fok között alakul, míg a legmagasabb nappali hõmérséklet 33 és 37 fok között várható.

szerzõ: OMSZ


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.