Tíz bemutatót tervez az új évadban a szombathelyi Weöres Sándor Színház

droszler | 2015. augusztus 27 16:00:11 | kultúra |
Tíz bemutatót tervez az új évadban a szombathelyi Weöres Sándor Színház, melynek társulatában is vannak változások - mondta el az MTI-nek a keddi évadnyitó társulati ülés után Jordán Tamás, a teátrum igazgatója.

Ivo Krobot rendezésében egy ír kortárs szerzõ, Martin McDonagh A kripli címû drámáját szeptemberben mutatja be a színház, októberben pedig Woody Allen Játszd újra Sam! címû romantikus vígjátékát láthatja a közönség Béres Attila rendezésében - sorolta.

A tervezett bemutatók sorában szerepel 2016 tavaszán Anton Csehov Ványa bácsi címû drámája, amelyet Réthly Attila rendezésében állítanak színpadra.

Jordán Tamás szerint "közönségsikerre van ítélve" Presser Gábor, Sztevanovity Dusán, Horváth Péter musicalje, A padlás is, amelyet Horgas Ádám rendez, de nem kevésbé tûnik ígéretesnek Robert Thomas A nyolc nõ címû bûnügyi komédiájának bemutatása sem, Göttinger Pál rendezésében.

Nagy izgalommal készül a társulat Jordán Tamás szavai szerint egy lengyel szerzõ, Tadeusz Slobodzianek A mi osztályunk címû színmûvének bemutatására, melyet Lukáts Andor rendezésében láthat majd a közönség.

Szintén tavasszal mutatja be a színház Tóth Ede-Mohácsi János-Mohácsi István A falu rossza címû népszínmûvét Mohácsi János rendezésében. A tavaszi bérletes bemutatók sorát Niccolo Machiavelli Mandragóra címû komédiája zárja, Valló Péter rendezésében.

A direktor tájékoztatása szerint az évad során két bérleten kívüli bemutatót is tartanak, ezek közül az egyik a Móricz Zsigmond mûvei alapján B. Török Fruzsina által írt két egyfelvonásos komédia Jelenetek két házasságból címmel, amelyet Koltai Róbert rendez és amelynek egyik fõszerepét is õ játssza.

Szombathely híres szülöttérõl, Szent Mártonról szól a másik, szintén 2016 tavaszán bemutatásra tervezett darab, amelyet Szabó András írt Köpönyeg és palást címmel. Az elõadást Babarczy László rendezi.

Jordán Tamás elmondása szerint a társulatnak két új tagja van Görög László és Bányai Kelemen Barna személyében. Görög László a Játszd újra Sam! címû darabban mutatkozik be, Bányai Kelemen Barna feladata pedig egy ideje már Makrancos Kata megzabolázása az Alföldi Róbert által rendezett és az új évadban is mûsoron tartott darabban. Távozott viszont a társulattól Czukor Balázs, aki új utakat keres, a filmezésben szeretné kipróbálni magát, valamint Béres Attila fõrendezõ is, aki sikeres pályázata révén a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója lett. Egy idõre nélkülöznie kell a társulatnak Csonka Szilviát is, aki viszont anyai örömök elé néz.

Forrás: MTI


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.