Szeptember elején kezdődnek az utak és járdák felújítása Körmenden

droszler | 2015. augusztus 31 13:37:44 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !
Várhatóan szeptember 3-án elkezdõdnek az idei évre tervezett út – és járdafelújítások városunkban.

Közel 20 helyszínt érint a felújítási és karbantartási munkák sora, mely november elején fejezõdik be (természetesen az idõjárás beleszólhat). A Képviselõ-testület döntése értelmében a felújításokat Körmend Város Önkormányzata, a karbantartásokat Körmend Város Gondnoksága rendelte meg a közbeszerzési eljárásban nyertes vasvári, Németh Útépítõ Kft-tõl, mely az elõzõ években is hasonló feladatokat végzett városunkban.
A felújítási munkák érintik a Dienes L. utca, Széchenyi és Bem közötti szakaszát, a Lenkei utcát a Dienes és a Mónus I. között, a Széchenyi utcát a Mónus I. és a Dienes között. Felújításra kerül a Platán utca Keleti vége, valamint a Képúti ligetbõl északi irányba nyíló útszakasz.
A felújítási munkák szeptember 3-án a Teleki utca, Liszt F. utcától a Temetõig tartó részével kezdõdnek, ami a Temetõtõl nyugati irányban a mart aszfaltos felület kátyúzásával folytatódik, majd a Nefelejcs utcából nyíló szervizút következik. Itt a szervizút nyugati vége meghosszabbításra kerül, majd a teljes hosszon aszfalt szõnyeget kap.
A karbantartási feladatok elsõsorban járdafelületek javítását, néhány helyen utak javítását takarják.
Többek között a Rákóczi u. Déli oldalán lévõ járda József A. utcától Nyugati irányban, a Hunyadi u. Nyugati oldalán lévõ járda a Bartó utcától a Vasútmellék utcáig, a Bartók lakótelepen a 6.,7.,8. melletti járda teljes hosszban, a Thököly I. utca Mátyás Király utcától a Legény utcáig, valamint a Katona J. utcában 4 db ház mellett megrongálódott járda javítása. A 208 lakásoknál a Mátyás Király utca felöli járdaszakasz, valamint az átjáróhoz kanyarodó járdaszakasz kerül javításra.
Ugyancsak a 208 lakásnál a házsor és a játszótér között teljes hosszban a megsüllyedt víznyelõk és aknafedelek szintbe emelése és az út egyenetlenségeinek kiegyenlítése fog megtörténni.
Kijavításra kerül a Somogyi B. utca, Mártírok és Rákóczi közötti szakaszán a csipkézett szegély és padka része.
A Mozi parkoló részleges javítása után, valamint a Kossuth utca, Rákóczi felõli részén lévõ parkoló javítása után a parkolók festése.
A Gyümölcsöskert utca javítása részben kátyúzással, részben a megrongált részek kivágásával és újra aszfaltozásával valósul meg.
A munkákkal érintett területen kérjük a lakosság türelmét, hisz lesz, ahol tereléssel, lesz ahol részleges útlezárással, vagy teljes zárással tudja a vállalkozó elvégezni feladatát, aki igyekezni fog a legkevesebb kellemetlenséget okozva, ütemezetten dolgozni.
A további helyszíneken végzett munkák idejérõl folyamatosan tájékoztatjuk az érintett lakosságot, hogy mindenki fel tudjon készülni a várható nehézségekre.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.