Megnyílt a tizedik kormányablak Vas megyében

droszler | 2015. augusztus 28 18:34:05 | körmendi hírek |
Pénteken délelõtt Körmenden átadták Vas megyében a tizedik kormányablakot.

– Az állam hivatása, feladata az állampolgárok szolgálata, ennek jegyében létesülnek a kormányablakok – hangsúlyozta a körmendi ünnepségen Harangozó Bertalan kormánymegbízott.

Hozzátette, a Vas megyében nemrégiben avatott kormányablakok kapcsán különbözõ jelzõk használhatók. A vasvári átadást a "rendkívüli" szóval lehet jellemezni, mert nem csupán kormányablak, hanem egyúttal új járási hivatali épület és munkaerõpiaci pont avatására is sor került.

Kattintson a képere !

Az õriszentpéteri kormányablak létesítése "szimbolikus" volt, egy országos szinten is ismert, különleges természeti és kulturális örökséggel rendelkezõ tájegység lakóinak életkörülményeit teszi kényelmesebbé.

– A körmendi kormányablakról azt mondhatjuk: megnyitása "természetes", ahogy Körmend központi szerepe is természetes a környéken – mondta a kormánymegbízott.

Bebes István, Körmend polgármestere emlékeztetett, hogy 46 település lakóit szolgálja ki a körmendi kormányablak, a települések számát tekintve a megye legnagyobb járása a körmendi. Történelmileg fontos terület és régóta közigazgatási központ a város, ezért is jelentõs a kormányablak kialakítása és avatása. Utalt a többi folyamatban lévõ körmendi fejlesztésre, kiemelve a Batthyány-kastély megújítását, amely határidõre, október végére elkészül.

– Nevezzük jubileuminak az avatást, hiszen a tizedik Vas megyei kormányablak a körmendi, és még kettõ nyílik a megyében, így lesz egy tucat – mondta dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelõs államtitkár. Felidézte, hogy 2010-ben az egyik legfontosabb kormányzati cél volt a közigazgatás reformja, amelynek eredményei közé tartozik a kormányhivatalok, járási hivatalok és a kormányablakok felállítása.

Az ügyintézési pontok nem csak kényelmesek és esztétikusak, hanem tartalmilag is fontos egységei a területi közigazgatásnak – fogalmazott az államtitkár.

Elmondta, hogy ma már mintegy 420 ügykörrel dolgoznak a kormányablakokban, ezek nagy része elsõdleges ügyintézés, és a legtöbb okmányügy. Ezres nagyságrendig bõvül az ügykörök száma a jövõben – tette hozzá.


Forrás: Vas Megyei Kormányhivatal


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.