Továbbindultak a migránsok Körmendről

droszler | 2015. szeptember 11 11:10:49 | körmendi hírek |
Körmend, 2015. szeptember 11., péntek (MTI) - Megérkeztek az elsõ illegális bevándorlók a körmendi ideiglenes gyûjtõpontra, de néhány óra múlva tovább is indultak Ausztria felé - közölte a város fideszes polgármestere azon a pénteki sajtótájékoztatón, amelyet a képviselõ-testület rendkívüli ülése után tartott.

Bebes István elmondta: péntek kora hajnalban érkezett meg autóbuszokkal Körmendre az illegális migránsok elsõ 80-90 fõs csoportja, amelynek tagjai csak néhány órát pihentek, élelmet és vizet vettek magukhoz, majd gyalog indultak tovább Ausztria felé.
A határátlépéshez feltehetõen a pinkamindszenti vagy a térség más kisebb határátkelõhelyet használják, a rendõrség figyelemmel kíséri és segíti újukat - közölte.
A polgármester elmondta: a képviselõ-testület ülésén részt vettek a rendõrség és a menekültügyi hivatal illetékesei is, akiktõl a képviselõk tájékoztatást kaptak, ezután pedig megnézhették a sátrakat és a kiszolgáló létesítményeket.
Hangsúlyozta: az illegális migránsok láthatólag nem kívánnak huzamosabban Körmenden tartózkodni, ha arra lehetõségük van, akkor minél hamarabb igyekeznek továbbmenni Ausztria és a többi nyugati ország felé.
Szólt arról is, a rendõrség ígéretet tett arra, hogy megerõsíti azt a kerítést, amely a Nap utca házai és a migrációs gyûjtõpontnak helyet adó rendészeti szakközépiskola között húzódik, illetve jobban felügyeli a biztonságot a szintén az intézménnyel határos városi temetõ sírkertjében.
Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának információi szerint jelenleg a migrációs gyûjtõponton nincsenek migránsok, a bevándorlók egy nagyobb csoportja már el is érte a pinkamindszenti határátkelõhelyet, ahol a karitatív szervezetek ételt osztanak nekik.
A rendészeti szakközépiskolához is folyamatosan érkeznek a karitatív szervezetek, köztük a Katolikus Karitász kisteherautói, amelyeken élelmiszert, takarókat, tisztálkodási szereket visznek a helyszínre.

MTI


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.