Nyilatkozat az 1% jogosultságra

droszler | 2015. szeptember 30 11:15:23 | közérdekü |
Annak a civil szervezetnek, amely a következõ évben részesülni kíván az 1%-os felajánlásokból az adott év szeptember 30-ig kell elektronikus úton regisztrációs kérelmet benyújtania az adóhatósághoz az EGYREG nyomtatványon.

“A magánszemély rendelkezõ nyilatkozatában felajánlásra kerülõ összegre igényt tartó szervezetnek az adóhatóságnál kell elõzetesen – elektronikus úton – regisztrálnia és igazolnia a kedvezményezetté válás 4. § (1) bekezdésében foglalt feltételeit, valamint bejelenteni a kiutaláshoz szükséges adatokat. A regisztrációs kérelem benyújtásának határideje a rendelkezõ évet megelõzõ év szeptember 30-a, amely határidõ jogvesztõ. A szervezet a nyilvántartásba vételt követõ évben válik kedvezményezetté, a regisztráció visszavonásig érvényes.

Amennyiben a regisztrációt követõen bekövetkezett változás miatt a szervezet már nem felel meg a 4. § (1) bekezdése szerinti feltételeknek, azt a változás bekövetkeztétõl számított 15 napon belül köteles bejelenteni az adóhatóságnak. Az adóhatóság a bejelentést követõen törli a szervezetet a kedvezményezettek hatósági nyilvántartásából. Az adóhatóság a szervezetet akkor is törli a nyilvántartásból, ha tudomást szerez a kedvezményezett törlésérõl vagy közhasznú tevékenységet nem folytató szervezetté történõ átalakulásáról, továbbá arról, hogy nem felel meg a 4. § (1) bekezdése szerinti feltételeknek.”

Forrás: 1996. évi CXXVI. tv. 4§ (6) (7)

Civil Hírügynökség


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.