Jót tett az eső...

droszler | 2003. október 01 21:55:13 | körmendi hírek |
Kattintson a képere ! Jót tett az eső, mely a napokban szép csendesen áztatta a flasztert és a földet no meg a földutakat is. Kitisztult a levegő, a gondolat, a tüdő, felfrissült a környezet és már a világnézetünk is majdnem megváltozott, talán más szemmel nézzük szűkebb környezetünket is.
Én sem csináltam másként. Felfrissülten róttam az tiszta országutat. Nem máshol, mint Körmend belterületén, túl a Rába hídon, Nádasd felé, azaz a Hegyaljai úton. Sokan járnak arra. Így nem kell különösebben magyarázgatni, hogy a nevezett terület jobb oldalán 4, azaz négy darab, de ha akarom öt földút van. Ezzel semmi gondom nincs. Hiszen velem együtt minden jogosítvánnyal és vezetői engedéllyel rendelkező megtanulta a Kresz-t. Annak is az elsőbbség az útkereszteződésben című fejezeténél, hogy ?A másik jármű érkezési irányától függetlenül elsőbbséget kell adni az útkereszteződésben:....földútról érkező járművel a szilárd burkolatú útról érkező jármű részére."

Miközben e régi szabályt mormogom magamban, azon is gondolkodám, vajon lehet e összefüggés az eső, a gomba és a közúti jelzőtábla között. Azt hiszem igen. Eső után sokan indulnak gombát szedni, hiszen ekkor nő. Akkor a közúti jelzőtáblák is olyanok, mint a gombák? Hát persze, hiszen azonnal kinőtt a földúton azonnal három elsőbbségadás kötelező jelzőtábla a nevezett útszakaszon. Gondolom a negyediknél nem volt ?termékeny" a talaj. Vagy ismét elfogyott az a pénz, ami már az idén közúti jelzőtáblákra egyszer már elfogyott, vagy...?
Vártam az eső további kedvező hatását, de nem történt semmi. Nem nőtt tábla sem a Bástya u. - Mátyás király u. sarkára, sem az előtte levő kereszteződéshez, sem a vele szemben levő parkolóhoz, sem az Alkotás utcában.
Jaj miket is írok, hiszen e helyeken szilárd a burkolat! Ide nem is kell tábla, untig elég a jobbkézszabály...
Jót tett ez az eső. Mindjárt fordítva látom a világot.

Auer Miklós


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.