Késő estétől már havazhat is

droszler | 2015. október 11 11:06:53 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Vasárnap késõ estétõl az Északi-középhegység legmagasabb részein az esõ esetleg havas esõbe, havazásba válthat át – írta az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ezzel együtt az ország nagy részén a nap folyamán várható tartós esõ veszélye miatt adtak ki figyelmeztetést. Baranya, Somogy, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyében narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben. A fõvárosra és Pest megyére, továbbá Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére elsõ fokú figyelmeztetést adtak ki a nap folyamán várható jelentõs mennyiségû csapadék miatt.

A meteorológiai szolgálat vasárnap reggeli figyelmeztetésében azt írta: a sokfelé elõforduló tartós esõ miatt a csapadék mennyisége az ország déli felén általában 20-45 milliméter között alakul, de egyes helyeken akár 50 milliméternél is több esõ hullhat. Északon, északkeleten 10-20 milliméter között valószínû a csapadékmennyiség.

Felhívták a figyelmet, hogy vasárnap az Alföld északi részén és az Északi-középhegységben idõnként viharossá fokozódik a szél, a legerõsebb lökések meghaladhatják a 60 kilométer/órát.
Az elõrejelzés szerint vasárnap napközben 7-12 Celsius-fokig melegszik a levegõ, késõ este 5-10 fok valószínû.

MTI


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.