Beépített reklámblokkolóval jön a legújabb Firefox

droszler | 2015. november 05 10:36:30 | internet |
A Mozilla héten új verziót adott ki Firefox böngészőjéből, amiben egy az Internet Explorer-ben kerek fél évtizeddel ezelőtt bemutatkozott újdonságot másolt le. Ennek köszönhetően így már a nyílt forrású szoftver is képes a felhasználók webes követését megakadályozni az ún. Tracking Protection mechanizmus révén.

Utóbbi automatikusan csak a Firefox ún. privát böngészési módban aktiválódik - akkor azonban komoly rendet vág a weblapokon. A funkció ugyanis a követés tiltásán keresztül gyakorlatilag blokkol minden közösségi gombot, sőt, a legtöbb reklámot is - ezáltal gyakorlatilag egy hirdetésszűrőként is funkcionál a böngészés során.


A privát módban mostantól a reklámok és a webes analitikák is szűrésre kerülnek a Tracking Protection keretében

Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy ez számos weblap működésében zavart okozhat, amely esetben természetesen a funkció deaktiválásával lehet a problémát orvosolni. Ezen kívül a Tracking Protectionnel webező felhasználók számíthatnak arra is, hogy a reklámblokkolókat figyelő, illetve tiltó oldalak is kizárják őket vagy korlátozzák az általuk elérhető tartalom és funkciók körét lapjaikon.

Az új Firefox 42 a szokott helyről, a Mozilla honlapjáról tölthető le. Ugyanakkor azoknak, akik már rendelkeznek a böngésző egy példányával gépükön, elég annak névjegyét felhívniuk a frissítés beszerzéséhez.

Forrás: PC Fórum



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.