Drasztikus lehűlés jön

droszler | 2015. november 16 09:19:19 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Időjárás előrejelzés
Hétfő
A nap első felében borongós időre számíthatunk, szórványosan tovább kisebb esővel, szitálással. Foltokban párás lesz a levegő. Déltől délnyugat, nyugat felől csökken a felhőzet és a Dunántúlon délután már néhány órás napsütés is lehet. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, nyugaton és a középső tájakon viharossá is fokozódik. Jelentősen megenyhül az idő: a nyugati tájakon 16 és 22, keleten 9 és 15 fok között alakul a csúcshőmérséklet.
Kedd
Változóan felhős időre van kilátás, elsősorban estétől az északi területeken alakulhat ki kisebb eső, záporeső. 15-16 fok körül alakulhat a hőmérséklet.
Szerda
Reggel erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Kisebb csapadék is előfordul. Napközben felszakadozik a felhőzet és előbukkan a nap. A nyugati szél megélénkül. 15 körüli értékeket mérhetünk délután.
Csütörtök
Napos, fátyolfelhős idő valószínű. Eső nem lesz. Egyelőre marad a novemberi enyheség: 11 és 16 fok közé kúszik a hőmérő higanyszála.
Péntek
Nyugat, délnyugat felől egyre vastagabb felhők sodródnak hazánk térsége fölé. Estétől elered az eső. A délnyugati szél megélénkül.
Hétvége
Gyökeres változás várható időjárásunkban: északnyugat felől sarkvidéki eredetű hideg levegő zúdul a térségünkbe, ezért jelentős lehűlés veszi kezdetét. Szombaton sokfelé valószínű kiadós eső, melyet vasárnapra, hétfőre - főleg a hegyekben - havazás, havas eső válthat fel.

Forrás: köpönyeg.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.