Régi-új kapcsolatok

droszler | 2015. december 10 16:01:28 | körmendi hírek |
A következõ évekre szóló együttmûködési szándéknyilatkozatot írt alá Bebes István, Körmend Város Polgármestere, a cseh testvérváros Roznov pod Radhostem polgármesterével.


A két település kapcsolata több évtizedes múltra tekint vissza, az elmúlt években azonban érezhetõen csökkent az együttmûködések intenzitása. A települések vezetõi most úgy döntöttek, hogy ideje új lendületet adni a kapcsolatoknak, ezért személyesen tárgyaltak Roznovban a lehetséges közös projektekrõl.
Eddig fõleg a kultúra területe volt a közös kapcsolódási pont, így természetesen a jövõben is ez a szegmens lenne az alapja a kooperációnak, amire építkezve aztán újabb és újabb területeket lehetne bevonni az együttmûködésbe. Bebes István polgármester a tárgyalások során szólt az ifjúsági és sportkapcsolatok kibõvítésérõl, valamint a lehetséges közös nemzetközi projektek megcélozásáról. „A hosszú évekre visszanyúló kapcsolatok köteleznek minket arra, hogy ápoljuk, illetve fejlesszük az együttmûködéseket, amelybõl aztán mindkét fél profitálhat. A jól mûködõ kulturális kapcsolatok mellé be kell emelnünk olyan fontos témákat, mint az ifjúság helyzete, lehetõségei és kihívásai. Egymás jó gyakorlatainak megismerésével, tapasztalataink átadásával biztos vagyok benne, hogy elõreléphetünk a partnerség terén és olyan új impulzusokat generálhatunk, amelyek kiváló alapot biztosítanak a közös projektek kidolgozásához és megvalósításához. „ – emelte ki Körmend Város Polgármestere. A tárgyalások sikerét bizonyítja, hogy a két település vezetõje megegyezett abban, hogy a 2016-os év elején újra találkoznak, amikor is már lehetõség lesz szakmai szinteken is egyeztetni és egészen konkrét célokat meghatározni.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.