Egy szoftver, amellyel megvédheti a gyermekeit

droszler | 2016. január 11 07:15:48 | internet |
Manapság a gyerekek online tevékenységük jelentős részét felügyelet nélkül töltik, ami nagyon sok kockázatot vet fel. Mutatunk egy ingyenes védelmi eszközt, amely segíthet a megelőzésben.

A Kaspersky Lab és a B2B International közösen elvégzett felmérése szerint a szülők több mint fele számolt be arról, hogy a gyermekeit ért online fenyegetések száma folyamatosan növekszik. Egyharmaduk ismerte el, hogy tehetetlen azzal kapcsolatban, hogy miként felügyelje gyermeke online tevékenységét. A fiatalok védelméhez átfogó megoldásra van szükség: a szülőknek beszélniük kell a gyerekekkel az online biztonságról, meg kell tanítaniuk őket a legalapvetőbb szabályokra, miközben technológiai megoldásokat kell használniuk.
A Kaspersky Safe Kids multiplatformos megoldás célja, hogy segítsen a szülőknek többet megtudni saját gyermekeikről, hogy ne csupán a valós világban, hanem a virtuális környezetben is vigyázhassanak rájuk. A szoftver legtöbb funkciója ingyenes, míg a prémium szolgáltatások díj ellenében érhetők el. A biztonsági megoldás használata csupán egy regisztrációt igényel a My Kaspersky portálon, majd egy profilt kell készíteni a nebulóknak, és le kell tölteni az alkalmazást a megfelelő platformra. A megoldás Windows, Mac OS X, Android és iOS operációs rendszereken érhető el. 

Alap és prémium funkciók

A gyerekek gyakran elveszítik az időérzéküket, amikor egy eszközön játszanak. A Safe Kids lehetőséget ad a szülőknek korlátok felállítására: milyen hosszú ideig használható az eszköz, valamint, hogy mely napokokon és órákban lehet a gyermek online. 

Egyes alkalmazások potenciálisan veszélyesek lehetnek a fiatalkora nézve. ilyenek például azok, amelyek erőszakos tartalmakat jelenítenek meg. A Safe Kids segítségével a szülő szabályozhatja, hogy gyermeke milyen alkalmazásokat telepíthet vagy nyithat meg, mind kor, mind kategória alapján. (Az alkalmazások használatának korlátozása csak Windows, Mac OS X és Android alapú készülékeken működik.)
A Safe Kids lehetővé teszi a weboldalak kategória szerinti szűrését. A nemkívánatos oldalakat akár a Google, a Yandex, a Bing és a Yahoo keresési eredményeiből is ki lehet zárni. A netezéshez kapcsolódóan a My Kaspersky fiókban a szülők megnézhetik gyermekük Facebook aktivitásának összefoglalóját - a barátok számának változását és a nyilvános bejegyzéseket. 

A szoftver az Android-alapú készülékeken azt is megmutatja, hogy kitől kap telefonhívásokat és SMS-eket a gyermek (a szöveges üzenetek tartalma nem jelenik meg). A szülők megjelölhetik a gyanús személyeket, és ha ezek közül bármelyik megpróbálja felvenni a kapcsolatot a gyermekkel, a szülő értesítést kap róla.

Hol a nebuló?

A Safe Kids alkalmazással a szülők megtudhatják, hogy hol van jelenleg a gyermekük (pontosabban a telefonja), és kijelölhetnek egy olyan területet, ahol a gyermek várhatóan tartózkodni fog bizonyos időszakokban. Ha elhagyja a kijelölt területet, akkor a szülőt értesíti a program. Ez a funkció csak Android és iOS rendszereken működik, amikor a GPS be van kapcsolva, és a készülék csatlakozik az internethez.

Fontos, hogy bármely biztonsági eszköz bevezetése előtt el kell magyarázni a gyerekeknek, hogy miért is van szükség az óvintézkedésekre.

Forrás: biztonsagportal.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.