Hólánc használatát elevenítették fel

droszler | 2016. január 13 16:16:44 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Bár az időjárás ez idáig kegyes hozzánk, soha sem lehetünk elég felkészültek: egy hirtelen időjárás-változás akár nagy mennyiségű havat is hozhat magával. Erre készültek január 13-án a körmendi hivatásos tűzoltók.

A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok és a tűzoltó gépjárművek téli felkészülése, illetve felkészítése folyamatosan zajlik, hiszen a tűzoltóknak az általában várható téli időjárás mellett a váratlan helyzetekre is fel kell készülni.



Ennek érdekében elevenítette fel január 13-án a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság készenléti állománya, hogyan kell felszerelni a gépjárműfecskendők kerekeire rendszeresített hóláncokat. A tűzoltók elsőként elméletben hallgatták meg, mikor szükséges és mikor kötelező a hólánc használata, tájékoztatót kaptak a felszerelés helyes technikájáról, majd a gépjárművezetők a gyakorlati foglakozáson elevenítették fel az elmúlt évek téli gyakorlatát, köztük a 2013. év eleji havazásokat, hófúvásokat, amikor több esetben is szükség volt a hólánc alkalmazására az Őrség hóval betemetett útjain.

Fotó: Kovács Balázs tű.őrgy., Körmend HTP
Forrás: Vas Megyei Katasztrófavédelem


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.