Savaria Filmszínház műsora

droszler | 2016. január 25 15:22:24 | kultúra |
Jan. 28. – febr. 1-jéig 14.15-kor; febr. 2-án 13.15-kor; febr. 3-án 17.15-kor
Alvin és a mókusok – A mókás menet (6) 86’
Szinkronizált családi vígjáték


Jan. 28. – febr. 1-jéig 16.15-kor; febr. 2-án 22.20-kor
Gyalog galopp (16) 92’
Angol vígjáték
Digitálisan felújítva tér vissza a mozivászonra a Monty Python kultuszfilmje, amely tavaly ünnepelte 40. évfordulóját. Artúr, a britek királya (Graham Chapman) azt a feladatot kapja Istentől, hogy kutassa fel a Szent Grált. Egy ilyen horderejű küldetés kooperatív munkát igényel, ezért Artúr maga köré gyűjti Albion (fél)tökös lovagjait, Sir Bedevere-t, a tudóst (Terry Jones), a szűzies Sir Galahadot (Michael Palin), a bátor Sir Lancelotot (John Cleese) és Sir Robint (Eric Idle), aki nem olyan bátor, mint Sir Lancelot. A Kerekasztal lovagjai felkerekednek hát, hogy megannyi kalandot átvészelve begyűjtsék a menő poharat.

Golden Globe-díj (2016) – Legjobb idegen nyelvű film; Cannes-i fesztivál (2015) – Zsűri Nagydíj;  Oscar-díj (2016) – Jelölés, legjobb idegen nyelvű film  
Jan. 28. – febr. 2-ig 18.00-kor; febr. 3-án 21.15-kor
Saul fia (12) 107’
Magyar filmdráma


Golden Globe-díj (2016) – Legjobb színésznő – drámai kategória jelölés: Alicia Vikander, legjobb színész – drámai kategória jelölés: Eddie Redmayne; Oscar-díj (2016) – Legjobb női mellékszereplő jelölés: Alicia Vikander, legjobb jelmeztervezés jelölés, legjobb látványtervezés jelölés, legjobb férfialakítás jelölés: Eddie Redmayne
Jan. 28. – febr. 2-ig 20.15-kor; febr. 3-án 19.00-kor
A dán lány (16) 120’
Amerikai–angol életrajzi dráma 
Koppenhága, 1926. Einar Wegener (Eddie Redmayne) és Gerda Wegener (Alicia Vikander) művészházaspár, a férfi nagy sikereket arat tájképeivel. A kevésbé elismert Gerda köztiszteletben álló polgárok portréfestője. Boldog házasságban élnek, bár a személyes és a művészi megvilágosodás eddig mindkettejüket elkerülte.
Mindez változni kezd, mert egy napon Gerdának gyorsan be kell fejeznie egy portrét, ezért megkéri a férjét, hogy öltözzön nőnek és legyen a modellje. Az élmény sorsfordító erejű, Einar rájön, hogy Liliként tudja kifejeznie valódi énjét, és elkezd nőként élni. Gerda váratlanul rádöbben, hogy új múzsája lett, ami kreatív lendületet ad művészetének. A házaspár azonban kénytelen szembenézni a társadalom rosszallásával.
Elköltöznek hazájukból és a jóval toleránsabb Párizsban telepednek le. Gerda karrierje szárnyalni kezd. Házasságuk új tartalmakkal telítődik, de nem minden feszültség nélkül. Gerda azonban folyamatosan támogatja párja törekvését, hogy fizikailag is nővé alakulhasson. Egymásnak köszönhetően mindketten bátorságra tesznek szert, hogy merjék vállalni valódi önmagukat.

Jan. 28. – febr. 3-ig 14.00-kor
Gondolj rám (16) 103’
Magyar játékfilm 
Dr. Borlainak (Kern András) rutinfeladat, hogy bizonyos betegeivel közölje valamelyes tapintattal azt a rossz hírt, hogy immár csupán megszámlálható mennyiségű napjuk maradt hátra. Egy napon kollégája ővele közli a rossz hírt. A mintaférj, a legszeretőbb apa, a legkedveltebb orvos ekkor ördögi tervet eszel ki: szépen magára haragítja a szeretteit, a gyerekeit, a feleségét (Eszenyi Enikő), az anyját, hogy majd ne okozzon fájdalmat nekik, amikor el kell veszíteniük. Ám amikor már mindenkit lebontott maga körül, és egy emberként azt gondolják róla, hogy egy ocsmány, önző, kibírhatatlan alak, még mindig él, holott az emberi, orvosi számítás szerint már rég a temetőben kéne lennie…

Golden Globe-díj (2016) – Legjobb forgatókönyv; legjobb női mellékszereplő: Kate Winslet
Jan. 28. – febr. 3-ig 16.00-kor
Steve Jobs (12) 123’
A három ikonikus termékbemutató kulisszái mögött játszódó, és az iMac 1998-as prezentációjával végződő Steve Jobs betekintést nyújt a digitális forradalom műhelytitkaiba, és intim portrét rajzol az események középpontjában álló briliáns emberről.

Golden Globe-díj (2016) – Legjobb színésznő – drámai kategória: Brie Larson; Golden Globe-díj (2016) - Legjobb film - drámai kategória jelölés; legjobb forgatókönyv jelölés: Emma Donoghue; Oscar-díj (2016) – Legjobb film jelölés, legjobb rendező jelölés: Lenny Abrahamson, legjobb adaptált forgatókönyv jelölés: Emma Donoghue, legjobb női alakítás jelölés: Brie Larson
Jan. 28-án, 30-án, valamint febr. 1-jén és 3-án 18.15-kor
A szoba (16) 119’
Ír–kanadai filmdráma
Emma Donoghue világsikert aratott bestsellerének filmfeldolgozása. Az ötéves Jack számára a Szoba maga a világ. Itt született, és Anyával együtt itt eszik, játszik, alszik és tanul. Ám ötödik születésnapja után Anya közli vele, hogy a világ a szobán kívül folytatódik, és ideje megtapasztalni azt, ami a falakon túl van. Ehhez azonban tervre és szökésre van szükség, amit Jacknek egyedül kell megtennie. Jack pedig kezdi megérteni, hogy a Szoba igazából börtön volt, ők pedig fogvatartottak benne. Amikor pedig végre szabadok lesznek, Jack és Anya számára is új élet kezdődik. Olyan, amire egyikük, és családtagjaik sem készültek fel.

Golden Globe-díj (2016) – Legjobb film; Legjobb rendező; Legjobb színész – drámai kategória
Jan. 28. – febr. 3-ig 20.30-kor
A visszatérő (16) 156’
Hugh Glassra (Leonardo DiCaprio) a még feltérképezetlen amerikai vadonban rátámad egy medve: vadászcsapata többi tagja halottnak hiszi, és magára hagyja az áldozatot, társa, John Fitzgerald (Tom Hardy) pedig szándékosan tagadja meg a segítséget. Glass hihetetlen erőfeszítéssel dacol a természet és az ember kegyetlenségével. Őrületes kalandokat él túl, egymaga vág keresztül hegyen, erdőn, folyón és hómezőn, hogy bosszút álljon.


Jan. 29-én, 31-én és febr. 2-án 18.15-kor
Egy tökéletes nap (12) 106’
Magyarul beszélő spanyol filmdráma
Egy háború sújtotta bosnyák faluban méretes holttest lebeg egy kút alján. A kövér férfinak az lett a veszte, hogy gyilkosai vele akarják a helyiek ivóvíz-készletét megmérgezni. A nemzetközi segélyszervezet dolgozói hamarosan megérkeznek a helyszínre, hogy kihúzzák a hullát, de a kötelük elszakad a súly alatt. Versenyfutás indul az idővel, hogy hőseink megszerezzenek minden szükséges engedélyt (és persze egy strapabíró kötelet) a katonák, a háborún nyerészkedők, a bizalmatlan helyiek és a bürokrácia között lavírozva – mielőtt a hulla megfertőzi a kút vizét. A helyzetet bonyolítja, hogy váratlanul egy bombanő (Olga Kurylenko) is csatlakozik a csapathoz, akinek korábban viszonya volt az egyik férfival.

Ezüstkor Filmklub
Európai Filmdíj (2015) - Legjobb film, legjobb rendező: Paolo Sorrentino, legjobb férfi alakítás: Michael Caine; Cannes-i fesztivál (2015) - Arany Pálma jelölés: Paolo Sorrentino; Oscar-díj (2016) - Legjobb betétdal jelölés
Febr. 3-án 15.00-kor
Ifjúság (12) 118’
Olasz–svájci–angol–francia filmdráma
Paolo Sorrentino a Rómába kalauzoló, Oscar-díjas A nagy szépség után ismét Fellinit idéző, lenyűgöző filmmel jelentkezik. Ezúttal egy svájci luxusszálloda szolgáltatja a díszletet, itt pihen a már nyugdíjba vonult, világhírű zeneszerző és karmester, Fred (a kétszeres Oscar-díjas Sir Michael Caine) és legjobb barátja, a filmrendező Mick (Harvey Keitel). Fred kíváncsisággal szemléli a hotel többi vendégét, lánya (az Oscar-díjas Rachel Weisz) problémáit, valamint a fiatal és ambiciózus írókat, akikkel Mick együtt dolgozik egy forgatókönyvön. Saját zenei karrierjét lezártnak tekinti, ám a legmagasabb szinten szeretnék, hogy még egyszer vezényeljen: magától II. Erzsébet brit királynőtől kap meghívót, hogy lépjen fel Philip herceg születésnapján. A meghívást rögtön elutasítja, de a királyi család állhatatosnak bizonyul.

AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is: http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz

AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
2016. jan. 28. – febr. 03. Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény
Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.000 Ft!

Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.