A Chrome háborút indít a becsapós letöltés-gombok ellen

droszler | 2016. február 09 04:06:13 | internet |
A Google tovább folytatja a web megrendszabályozását. A legújabb lépése, hogy Chrome böngészője a jövőben elijeszti a felhasználót azoktól a helyektől, ahol megtévesztő leöltés-gombot talál.

Ilyen elemekbe könnyű belebotlani, ha az ember ingyenes letöltő-helyeket látogat. Ezek ugyanis álcázzák ikonjaikat, és nehéz eldönteni, hogy a "Download" gomb tényleg a kívánt programhoz tartozik-e, vagy egy hirdetés része.
Hogy elkerülhessük az ilyen csapdákat, a Chrome hamarosan nagy vörös képernyőt fog megjeleníteni, ha a helyen megtévesztő gombot talál. Elvileg ezután is böngészhetünk a site-on, de ez a lehetőség úgy el van ásva, hogy az átlagfelhasználó aligha él vele, inkább nagy ívben elkerüli a helyet, amelynek így felkopik az álla.

Ha ez ember ilyen feliratot lát, aligha van kedve tovább kattogtatni a helyen, inkább hanyatt-homlok menekül!

A tisztességtelen praktikák évek óta folynak a weben, de a Google végre megelégelte a dolgot, és teljes potenciáljával harcba indul ellenük. Az első akciója már tavaly februárban megtörtént, amikor háborút hirdetett az olyan nemkívánatos szoftverek ellen, amelyek más programokat is telepítenek, vagy átállítják a böngésző honlapját.

Forrás:Computerworld


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.