Savaria Filmszínház műsora

droszler | 2016. február 15 22:06:07 | kultúra |
AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is: http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz

AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
2016. febr. 18–febr. 24. Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény
Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N M O Z I N A P : minden jegy csak 1.000 Ft!

Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU


Február 18–21-ig 16.00-kor és 20.30-kor; febr. 22-én 16.30-kor és 21.00-kor; febr. 23-án 19.30-kor; valamint 24-én 16.00-kor Deadpool (16) 106'
Amerikai akciófilm
A szuperhősök korát éljük, de vár még néhány meglepetés. Wade Wilson (Ryan Reynolds) a különleges erőknél szolgált, azután zsoldos lett. Egy furcsa, alig legális kísérlet eredményeképpen a szervezete meghökkentő képességekre tett szert: hihetetlenül gyorsan meggyógyul, bármi baj éri.
De nem ez az egyetlen fegyvere: őrült, gonosz humora is van – és nem fél használni. 
A szupererős ember, aki a valóságból átlépett a hősök birodalmába, most élete legnehezebb háborújába indul: bosszút akar állni azon az emberen, aki egykor majdnem tönkretette őt.


Február 18–21-ig 18.15-kor; febr. 22-én 18.45-kor; febr. 23-án 17.15-kor; valamint febr. 24-én 21.30-kor Hogyan legyünk szinglik (16) 108'
Amerikai romantikus vígjáték
Van, aki profi mód műveli a szingliséget, van, aki rossz ebben a műfajban... és van Alice (Dakota Johnson ). Meg Robin. Meg Tom, David és a többiek. New York tele van magányos szívvel és testtel, olyanokkal, akik kiválóan érzik magukat a bőrükben, és olyanokkal, akik rettentően; és egyáltalán nem akarják mindannyian ugyanazt. Van, akinek életre szóló szerelem kéne, van, akinek csak egy vad éjjel, vagy még annál is kevesebb. 
A film a randik, a viszonyok, csalások és nagy szeretkezések világába vezet el, hősei mind páratlan emberek, akik a párjukat keresik – a városban, amelyik sosem alszik.


Február 19–21-ig és febr. 24-én 16.30-kor; febr. 18-án, 22-én és 23-án 16.00-kor Férfiak és csirkék (16) 104'
Dán–német fekete komédia
Gabriel (David Dencik) és Elias (Mads Mikkelsen) hiába testvérek, gyökeres ellentétei egymásnak. Gabriel lestrapált egyetemi professzor, Eliast meg csak a nők és a közhelyes tények foglalkoztatják. Egyik óráján Gabriel telefonhívást kap, amelyben közlik vele, hogy apjuk elhunyt. Életük váratlan fordulatot vesz, amikor egy videófelvételből megtudják, a megboldogult igazából nem is a biológiai apjuk volt, mert ő valójában még mindig él, egy szigeten. A két testvér útnak indul, és a szigeten csupa meglepetésben lesz részük. Megismerkednek a polgármesterrel és annak lányával, aki utálja az életét, önmagát, a családját és a szigetet, és egyébként is kicsit neurotikus nő. A szülői házban aztán egy csomó állat mellett olyan hibbant emberekkel is találkoznak, akikről nemcsak az derül ki, hogy testvéreik, de ismerik az eltitkolt igazságot a családjukról és önmagukról is.

Február 18–21-ig és febr. 24-én 14.00-kor; febr. 22-én 14.30-kor Gondolj rám (16) 103’
Magyar játékfilm

Február 19–21-ig és febr. 24-én 18.30-kor; febr. 18-án, 22-én, 23-án 20.15-kor Spotlight (16) 128'
Amerikai thriller
Golden Globe-díj (2016) – Legjobb film jelölés; legjobb rendező jelölés: Tom McCarthy legjobb forgatókönyv jelölés: Tom McCarthy ; Oscar-díj (2016) – Legjobb film jelölés, legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Mark Ruffalo; Legjobb női mellékszereplő jelölés: Rachel McAdams
Az igaz történet alapján készült film egy bostoni újság oknyomozó munkatársainak rendkívüli munkáját követi életük egyik legfontosabb és legizgalmasabb cikksorozatának elkészítése során.
A Boston Globe új főszerkesztőt kap (Liev Schreiber), aki arra utasítja munkatársait, hogy járjanak utána egy régóta szőnyeg alá söpört ügynek: egy helyi pappal szembeni gyerekmolesztálási vádnak. A kis csapat (Mar Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams) elképesztő, addig minden erővel titkolt, megrázó tények nyomára jut, és egyre szenvedélyesebben követik a szálakat. Amit találnak, megrázza és megváltoztatja őket. És az újságjukat. És Bostont. És az egész világot.


Február 19–21-ig és febr. 24-én 14.15-kor A szoba (16) 119’
Ír–kanadai filmdráma
Golden Globe-díj (2016) – Legjobb színésznő – drámai kategória: Brie Larson; Golden Globe-díj (2016) - Legjobb film - drámai kategória jelölés; legjobb forgatókönyv jelölés: Emma Donoghue; Oscar-díj (2016) – Legjobb film jelölés, legjobb rendező jelölés: Lenny Abrahamson, legjobb adaptált forgatókönyv jelölés: Emma Donoghue, legjobb női alakítás jelölés: Brie Larson
Emma Donoghue világsikert aratott bestsellerének filmfeldolgozása. Az ötéves Jack számára a Szoba maga a világ. Itt született, és Anyával együtt itt eszik, játszik, alszik és tanul. Ám ötödik születésnapja után Anya közli vele, hogy a világ a szobán kívül folytatódik, és ideje megtapasztalni azt, ami a falakon túl van. Ehhez azonban tervre és szökésre van szükség, amit Jacknek egyedül kell megtennie. Jack pedig kezdi megérteni, hogy a Szoba igazából börtön volt, ők pedig fogvatartottak benne. Amikor pedig végre szabadok lesznek, Jack és Anya számára is új élet kezdődik. Olyan, amire egyikük, és családtagjaik sem készültek fel.


Február 19–21-ig és febr. 24-én 21.00-kor; febr. 18-án, 22-én és 23-án 14.20-kor A pince (18) 81'
Feliratos, osztrák dokumentumfilm
A dokumentumfilm kendőzetlen őszinteséggel mutatja be, mi minden történik az osztrák pincékben, ahol legtitkosabb szenvedélyeiket élik ki a szereplők.
 A film szereplői hétköznapi osztrák emberek (bár vannak olyan híresztelések, hogy fizetett statisztákkal forgattak), bemutatják a pincéjüket és beszélnek arról, mit tartanak ott, miket szokta csinálni, ha lemennek a legalsó helyiségbe. A rendező elképzelése szerint a szereplők itt tárolják azokat a dolgokat, amik nagyon hozzájuk tartoznak, de rejtegetnek a világ elől. Itt, a szinte misztikussá váló pincében, élik ki valódi vágyaikat, itt lesznek valóban önmaguk.

Február 22-én 12.45-kor Alvin és a mókusok – A mókás menet (6) 86’
Szinkronizált családi vígjáték 


Február 22-én 18.00-kor Hajnali láz (12) 114'
Magyar–svéd–izraeli film

Február 24-én 18.00-kor Díszbemutató és közönségtalálkozó A lovasíjász (6) 115'
Magyar dokumentumfilm
Kaszás Géza dokumentumfilmje Kassai Lajos munkásságát mutatja be, aki a Szent György Lovagrend tagjaként működtet nemzetközileg ismert lovasíjász iskolát. Lovasíjász mester, többszörös Guinness- rekorder, sokszoros lovasíjász-bajnok, a Megszállottak Klubjának tagja. Tanít a világban mindenhol, Lovasíjászat című könyvét német és angol nyelvre is lefordították. 2003-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjével tüntették ki.
A film középpontjában az ember áll, akit az íj vitt a lovakhoz, és akit azok repítettek a lábbal és a gondolattal bejárható világba.
A film után közönségtalálkozó Kaszás Gézával és Dr. dr. Obrusánszky Borbálával.

Woody Allen retrospektív
Február 18-án 18.00-kor Manhattan (16) 96'
Amerikai vígjáték, 1979.
Woody Allen szerelmet vall állandó lakhelyének, a piszokban és nyüzsgésben is légiesen elegáns Manhattannek.
Isaac Davis, a sikeres vígjátékíró otthagyja televíziós állását, csak azért, hogy minden idejét a regényírásnak szentelhesse. Ám írás helyett inkább megpróbál magyarázatot találni elhibázott életére és a nőkkel való szerencsétlen kapcsolatára. Egyelőre nem sok eredménnyel. Felesége, Jill elhagyja, hogy végre összeköltözhessen leszbikus szerelmével. Isaac szerelme, a középiskolás Tracey szintén szakít vele, mert még fiatal és tanulni akar. Mary, a túlképzett és túl neurotikus újságírónő pedig, akit a legjobb barátja mutat be neki, pont olyan, mint ő, épp ezért elviselhetetlen.

Woody Allen retrospektív
Február 23-án 18.00-kor Hannah és nővérei (12) 103'
Amerikai vígjáték, 1986.
Az amerikaiak meghitt családi ünnepe, a Hálaadás napja fogja keretbe az egy évet felölelő, szerteágazó családtörténetet. Az ünnepre gyülekeznek Hannah, Holly és Lee, a New York-i művészcsalád lányai. A biztosítási ügynök férj hűtlensége miatt azonban minden a feje tetejére áll. Elliott a már-már ellenszenvesen tökéletes feleségének a húgába szeretett bele, ráadásul Lee viszonozza a férfi "vad" szenvedélyét. A neurotikus harmadik nővérnek, Holly-nak viszont a füle cseng, még az is lehet, hogy agytumora van.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.