Savaria Filmszínház műsora

droszler | 2016. február 24 15:31:01 | kultúra |
Febr. 25-én és márc. 1-jén 20.45-kor; febr. 26-án 20.30-kor; febr. 27-én 18.00-kor; febr. 28-án 18.45-kor; febr. 29-én 18.30-kor; valamint márc. 2-án 20.15-kor
Deadpool (16) 106'
Amerikai akciófilm
A szuperhősök korát éljük, de vár még néhány meglepetés. Wade Wilson (Ryan Reynolds) a különleges erőknél szolgált, azután zsoldos lett. Egy furcsa, alig legális kísérlet eredményeképpen a szervezete meghökkentő képességekre tett szert: hihetetlenül gyorsan meggyógyul, bármi baj éri.
De nem ez az egyetlen fegyvere: őrült, gonosz humora is van – és nem fél használni. 
A szupererős ember, aki a valóságból átlépett a hősök birodalmába, most élete legnehezebb háborújába indul: bosszút akar állni azon az emberen, aki egykor majdnem tönkretette őt.


Febr. 25-én és márc. 1-jén 18.45-kor; febr. 26-án 18.15-kor; febr. 27-én 20.15-kor; febr. 28-án 16.45-kor és 21.00-kor; febr. 29-én 16.30-kor és 20.45-kor; valamint márc. 2-án 13.00-kor Ave, Cézár (12) 105’
Amerikai–angol vígjáték
Joel és Ethan Coen új vígjátéka Hollywood aranykorába repít minket, és egy nagy stúdió problémamegoldójának egy napját követi nyomon, amikor számos probléma vár megoldásra,
a munkálatok alatt különleges körülmények közt eltűnik a nagy sztár, ami egy kis kavalkádot okoz. A főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Josh Brolin, George Clooney, Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Channing Tatum, Scarlett Johansson, Jonah Hill és Frances McDormand.


Febr. 25–27-ig 14.15-kor; febr. 28-márc. 2-ig 18.00-kor
Hogyan legyünk szinglik (16) 108'
Amerikai romantikus vígjáték
Van, aki profi mód műveli a szingliséget, van, aki rossz ebben a műfajban... és van Alice (Dakota Johnson ). Meg Robin. Meg Tom, David és a többiek. New York tele van magányos szívvel, és testtel, olyanokkal, akik kiválóan érzik magukat a bőrükben, és olyanokkal, akik rettentően; és egyáltalán nem akarják mindannyian ugyanazt. Van, akinek életre szóló szerelem kéne, van, akinek csak egy vad éjjel, vagy még annál is kevesebb. 
A film a randik, a viszonyok, csalások és nagy szeretkezések világába vezet el, hősei mind páratlan emberek, akik a párjukat keresik – a városban, amelyik sosem alszik.


Golden Globe-díj (2016) – Legjobb film jelölés; legjobb rendező jelölés: Tom McCarthy legjobb forgatókönyv jelölés: Tom McCarthy ; Oscar-díj (2016) – Legjobb film jelölés, legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Mark Ruffalo; Legjobb női mellékszereplő jelölés: Rachel McAdams
Febr. 25–márc. 2-ig 20.00-kor
Spotlight (16) 128'
Feliratos, amerikai thriller
Az igaz történet alapján készült film egy bostoni újság oknyomozó munkatársainak rendkívüli munkáját követi életük egyik legfontosabb és legizgalmasabb cikksorozatának elkészítése során.
A Boston Globe új főszerkesztőt kap (Liev Schreiber), aki arra utasítja munkatársait, hogy járjanak utána egy régóta szőnyeg alá söpört ügynek: egy helyi pappal szembeni gyerekmolesztálási vádnak. A kis csapat (Mar Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams) elképesztő, addig minden erővel titkolt, megrázó tények nyomára jut, és egyre szenvedélyesebben követik a szálakat. Amit találnak, megrázza és megváltoztatja őket. És az újságjukat. És Bostont. És az egész világot.


Febr. 25-én és márc. 1-jén 16.30-kor; febr. 26-án 16.00-kor; febr. 27-én 15.30-kor; febr. 28-án 14.30-kor
A Lovasíjász (6) 115'
Magyar dokumentumfilm
Kaszás Géza dokumentumfilmje Kassai Lajos munkásságát mutatja be, aki a Szent György Lovagrend tagjaként működtet nemzetközileg ismert lovasíjász iskolát. Lovasíjász mester, többszörös Guinness-rekorder, sokszoros lovasíjász-bajnok, a Megszállottak Klubjának tagja. Tanít a világban mindenhol, Lovasíjászat című könyvét német és angol nyelvre is lefordították. 2003-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjével tüntették ki.
A film középpontjában az ember áll, akit az íj vitt a lovakhoz, és akit azok repítettek a lábbal és a gondolattal bejárható világba.


Velencei Nemzetközi Filmfesztivál (2014) - Arany Oroszlán jelölés: Abel Ferrara
Febr. 25–27-ig 16.15-kor; febr. 28–márc. 2-ig 14.30-kor
Pasolini (18) 84’
Feliratos, francia-olasz-belga életrajzi dráma
Az ötvenéves Pier Paolo Pasolini (Willem Dafoe) a '70-es évek lármás Rómájában éli mindennapjait. Éppen befejezte a Saló, avagy Szodoma 120 napja forgatását, és az utómunkálatokat végzi a filmen, amely később a kritikusokat és a nézőket egyszerre sokkolta világszerte. Pasolini már új filmtervét készíti elő, amelynek főszerepére a híres színészt, Eduardo De Filippo-t választotta ki. A munkálatok során édesanyja és testvére is próbálják lebeszélni róla a rendezőt, mivel a történetet túl durvának és látnokinak gondolják az olasz közönség számára. Pasolini mindeközben megismerkedik egy külvárosi fiúval, akivel viszonya lesz, ám a kapcsolat később eldurvul. 1975. november 2-án Pier Paolo Pasolinit vérbe fagyva találják meg. Az elkövető személye és a gyilkosság oka a mai napig nem derült ki, és azóta is összeesküvések sora lengi körül.


Febr. 27-én 18.00-kor; valamint febr. 28–márc. 2-ig 16.15-kor
Félvilág (16) 88’
Színes, magyar filmdráma
A Félvilág 2015-ben készült magyar tévéfilm, mely az 1914-ben, a budapesti Vízivárosban
meggyilkolt, a korabeli pesti éjszakai életben közismertnek számító kurtizán, Mágnás Elza
(Turcsányi Emília) történetét dolgozza fel, utolsó négy napjának bemutatásán keresztül.
A félvilági életet élő kurtizán (Kovács Patrícia) és bigott komornája, Rózsi (Gryllus Dorka), valamint a fiatal és naiv cselédlány, Kató (Döbrösi Laura) között szövődő bizarr, szenvedélyes viszonyokat és sikamlós hatalmi játszmákat bonyolítják tovább az Elza körül felbukkanó férfiak (Kulka János és Sándor Péter), egészen a sokkoló végkifejletig. Maga a film megtörtént eseményeken alapul, és a szereplők egy része is valós, de az alkotók egyáltalán nem az eredeti történések rekonstruálására törekedtek, a film sztorija számos ponton eltér a valóságtól.

Febr. 25-én és márc. 1-jén 14.30-kor
Gondolj rám (16) 103’
Magyar játékfilm

Febr. 25-én 18.00-kor
A Jáde skorpió átka (12) 98'
Amerikai–német vígjáték, 2001.
A helyszín a negyvenes évek New Yorkja. Woody Allen ezúttal C. W. Briggs-et, egy biztosítási nyomozót alakít, aki minden biztosítási csalást hihetetlen profizmussal leplez le. Ki nem állhatják egymást a cég új, szigorú szervezési szakértőjével, Betty Ann-nel (Helen Hunt), akit azért vettek fel, hogy modernizálja és racionalizálja az üzletmenetet. Egy céges bulin egy mágus a színpadon hipnotizálja mindkettőjüket. Ettől a naptól kezdve C. W. nappal egy ékszerrablás-sorozatot próbál felgöngyölíteni, anélkül, hogy emlékezne arra, hogy éjszakánként ő követi el a bűntényeket. A hipnózis mellékhatásaként a két főszereplő sajnálatos módon időnként, bizonyos jelszó hatására halálosan egymásba szeret, és természetesen ők ébren minderről mit sem tudnak.

Febr. 26-án 14.00-kor
A kórus (12) 103’
Feliratos, amerikai dráma
A 11 éves Stet nehéz időszakát éli, amit tovább nehezít édesanyja váratlan halála. A fiú zabolázatlan természete mögött tanára azonban látja a tehetséget. Stet-nek fantasztikus énekhangja van, azonban tehetsége kibontakoztatásához szükség lenne számára a megfelelő képzésre, amit az ország első számú amerikai fiúkórusában kaphat meg. A Nemzeti Fiúkórus Akadémia vezetője is látja benne a tehetséget, és a bentlakásos iskolában igazi mentorává válik a fiatalnak. Előtte azonban a fiúnak még meg kell békélnie életével, és megtalálnia a közös hangot tanárával.

Febr. 26-án 18.00-kor
Hollywoodi történet (12) 108'
Amerikai vígjáték, 2002.
Val Waxman, az egykori sztárrendező túl karrierje fénypontján reklámfilmek készítésével múlatja az időt, miközben végig a nagy visszatérésben reménykedik. Mikor felajánlják neki egy kasszasikernek ígérkező film rendezését, Val kapva kap az alkalmon. A gond csak az, hogy a nagy lehetőség közvetlenül ex-feleségétől, és annak szeretőjétől érkezik, akik magánéletben és munkában is sikeres párost alkotva, egy filmstúdióban dolgoznak. Feltörő érzelmei és a mardosó féltékenység következtében megtörténik a legrosszabb: Val a forgatás megkezdése előtt idegi alapon átmenetileg elveszti a látását. Barátai azonban, akik hisznek tehetségében, segítenek neki, hogy megpróbálhassa a lehetetlent: vakon megrendezni a filmet.


Febr. 27-én 14.00-kor
A pince (18) 81'
Feliratos, osztrák dokumentumfilm
A dokumentumfilm kendőzetlen őszinteséggel mutatja be, mi minden történik az osztrák pincékben, ahol legtitkosabb szenvedélyeiket élik ki a szereplők.
 A film szereplői hétköznapi osztrák emberek (bár vannak olyan híresztelések, hogy fizetett statisztákkal forgattak), bemutatják a pincéjüket és beszélnek arról, mit tartanak ott, miket szokta csinálni, ha lemennek a legalsó helyiségbe. A rendező elképzelése szerint a szereplők itt tárolják azokat a dolgokat, amik nagyon hozzájuk tartoznak, de rejtegetnek a világ elől. Itt, a szinte misztikussá váló pincében, élik ki valódi vágyaikat, itt lesznek valóban önmaguk.

Márc. 2-án 15.00-kor
A művészet templomai - Firenze és az Uffizi képtár (12) 95’
Olasz dokumentumfilm
A Vatikáni múzeum 3D alkotóinak legújabb mozifilmje rendkívül látványos ismeretterjesztő alkotás, egy sokoldalú utazás Firenzébe, az itáliai reneszánsz bölcsőjébe, a korszak legjellemzőbb műremekeinek megismerésén keresztül; Michelangelo, Brunelleschi, Raffaello, Leonardo, Botticelli és további művészóriások alkotásaival, és az azoknak otthont adó "kincsek tárházával", az Uffizi képtárral a központban.
Leonardo: A háromkirályok imádása című festménye 2016-ban, sokéves restaurátori munka után ismét hiteles állapotában tekinthető meg, a restaurált festményt e film nézői láthatják először egykori fényében.

Golden Globe-díj (2016) – Legjobb idegen nyelvű film; Cannes-i fesztivál (2015) – Zsűri Nagydíj; Oscar-díj (2016) – Jelölés, legjobb idegen nyelvű film
Márc. 2-án 18. 00-kor
Saul fia (12) 107’
Magyar filmdráma

AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is: http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz

AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Mártírok tere Tel: 94/312-280
2016. febr. 25–márc. 2. Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik Nemzetközi Szövetségének tagja.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.
Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft
Szent Márton kártyával 20% kedvezmény
Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.
A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. HÉTFŐN MOZINAP: minden jegy csak 1.000 Ft!


Részletes műsor: www.savariamozi.hu
ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.