Digitálisan is tárolhatók egészségügyi leleteink

droszler | 2016. március 07 11:54:29 | internet |
A digitális egészségügy töretlenül fejlődik, így lehetővé válik, hogy valóban mi magunk rendelkezzünk saját egészségügyi adataink felett.

Mindezt úgy, hogy bárhonnan, bármikor elérjük azokat, akár több nyelven is. Ráadásul ezt egy ingyenes magyar applikáció és webes felület teszi lehetővé – a világ bármely országában, 12 nyelven. Az Androidon és iOS-en is elérhető Laborom alkalmazás legújabb verziójával ugyanis már nem csak vércukor- és vérnyomásméréseinket, súlyunkat, laboreredményeinket tárolhatjuk és gyógyszernaplónkat vezethetjük, de az összes orvosi leletünket is rendszerezhetjük, ráadásul időrendben, az ellátás típusa szerint rendezve. A magyar fejlesztőcsapat Laborom alkalmazása szeptemberben jelent meg a két legnépszerűbb okostelefonos platformon, azóta pedig folyamatosan frissül és egyre több nyelven érhető el. Leleteinket és méréseinket mostantól ráadásul bejelentkezés után a web.laborom.org weboldalon is áttekinthetjük - közölték a fejlesztők.

A Laborom alkalmazásban rendezhetjük és egy helyen, biztonságosan tárolhatjuk hogy hol, mikor és milyen vizsgálaton voltunk, milyen műtéteink voltak, vagy, hogy mikor kell legközelebb orvoshoz mennünk. A közelgő vizsgálatokra az alkalmazás figyelmezteti a felhasználóját, és a vizsgálat után vagy közben jegyzetet készíthetünk és a leletünket is csatolhatjuk a Laborom appon keresztül, így később könnyen megtalálhatjuk azokat. A webes felületnek köszönhetően pedig még jobban áttekinthetővé váltak az egészségügyi adataink, ráadásul egy esetleges külföldi tartózkodás esetén a fontosabb adataink 12 nyelven állnak azonnal rendelkezésre.

A
Laborom rövidtávú fejlesztési tervei között szerepel egy olyan online platform kialakítása magánklinikák részére, ahol a klinikák tudják figyelni ügyfeleik a Laborom alkalmazásba felvitt egészségügyi adatait. Ez lehetővé teszi az orvosoknak, hogy úgy fogadják a pácienst, hogy már fel vannak készülve a vizitre a teljes kórtörténettel, így rengeteg időt spórolnak, illetve pontosabb képet kapnak a páciens előéletéről. A platform továbbá képes lesz fogadni időpontkéréseket a Laborom alkalmazás felhasználóitól, valamint egy vizsgálat után a páciensek azonnal megkapják a leleteiket, zárójelentéseiket elektronikusan az alkalmazásba, így a kórtörténetük mindig friss marad, mivel ezek bekerülnek a megfelelő helyekre a digitális kórtörténetükben adta hírül a cég közleményét a weborvos.hu.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.