Tovább folytatódnak az összehangolt ellenőrzések a szabálytalanságok kiszűrésére

droszler | 2016. március 17 21:17:26 | Környezeti hírek Körmendieknek |
A veszélyesáru-szállítás összehangolt ellenőrzésére került sor március 17-én az M86-os főút Nádasdot elkerülő szakaszán.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kirendeltségei a Körmendi Rendőrkapitányság járőreivel közös, úgynevezett supervisori ellenőrzést hajtottak végre az M86-os főút Nádasd települést elkerülő szakaszán. Az összehangolt akció során a katasztrófavédelem szakemberei azt vizsgálták, hogy a veszélyes árut szállítók betartják-e a rájuk vonatkozó ADR szabályzat előírásait.

Az akció keretében harmincegy gépjárművet ellenőriztek, melyből kilenc tehergépkocsi szállított veszélyes árut. A veszélyes árut szállító járművek közül kettő két esetben tártak fel valamilyen hiányosságot az ellenőrök, ezért a vállalkozásokkal szemben közigazgatási eljárást indított a Sárvári, illetve a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

Az akció célja a közlekedés biztonsága érdekében kettős volt. Egyrészt arra irányult, hogy kiszűrjék a rejtett, illetve a szabálytalanul szállított veszélyes árut, másrészt viszont tűzvédelmi szempontból is vizsgálták a járműveket, így azt is ellenőrizzék, hogy az előírásoknak megfelelően van-e a járműveken készenlétben tartott tűzoltókészülék.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság továbbra is kéri a veszélyes árut szállítókat a szabályok betartására, egyben felhívja a közúti fuvarozók figyelmét, hogy a következő időszakban a megye illetékességi területén belül, más-más útszakaszon több esetben is hasonló akcióra lehet számítani!

Fotó: Orbán Balázs tű.alez.,

Forrás: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.