Egy kitüntetett köszönő levele

droszler | 2016. március 19 22:26:00 | körmendi hírek |
Tisztelt Polgármester Úr! (Kedves Pista!)
Tisztelt Közgyűlés, Képviselő Hölgyek és Urak!

Kedves néptáncot és hagyományt szerető körmendiek, öreg és fiatal táncos barátaim, akik 1968 óta kemény munkával, együtt dolgozással, vagy szimpátiával és figyelemmel segítették munkámat!
Nehezen tudom leírni azt az érzést, amikor a Vas Megyei Közgyűlés Elnökétől a kitüntetésemről szóló értesítést megkaptam, majd később megtudtam, hogy a „Pável Ágoston Emlékplakett”- re Körmend Város Önkormányzata terjesztett fel.
Mélységesen meghatott, hogy mindezt az a város tette, amely 48 évvel ezelőtt befogadott, segítette indulásomat, családalapításomat, s mindvégig engedte, hagyta, támogatta terveim megvalósítását.
Körmend volt az ifjúságom, az ifjúságunk, életünk során a melegség, az emberség, a máig megmaradt barátságok, szakmai és családi kapcsolatok szépséges tere.
Tódulnak az emlékek! A mindenek kezdete az Ungaresca Táncegyüttes és mesterem Pesovár Ernő, akinek inspirálása, támogatása, bátorítása nélkül nem lett volna Béri Balogh Ádám Táncegyüttes. Az együttes, amely akkor indult a kibontakozás útjára, amikor a Körmend emblematikus kosárlabda csapata, amelynek minden mérkőzését akkortájt és most így öregen, drukkolva értük, figyelemmel kísértük, s most is kísérem. De felsorakoznak emlékezetemben a Zeneiskolát, a Városi Fúvószenekart alapító és a vegyeskart kiválóan vezető barátaim is.
Annak idején nehéz volt a búcsú, fájó szível tettük, de el kellett költöztünk. De a távozás nem volt végleges, hiszen „bejáróként” dolgoztam tovább 1988-ig, majd hosszabb kihagyás után mai napig. A barátságok, emlékek, de főként a tanítványok voltak azok, akik nem engedtek végleg elszakadni, és mindig visszahívtak újabb és újabb munkára, újabb tíz évre. A város vezetése az általam segített Senior Táncegyüttest és a velük végzett tevékenységemet maximálisan támogatta. A város táncszerető lakossága előadásainkat mindig figyelemmel kísérte, őszinte véleményével segítette.

Kedves és tisztelt Barátaim! Köszönöm a figyelmet, munkám elismerését.

Isten áldja Körmendet!

Antal László
nyug. főiskolai docens


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.