Szombathely után Sárvár és Körmend is jól vizsgázott

droszler | 2016. március 31 11:39:29 | közérdekü |

A Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksággal együttműködési megállapodást kötött önkéntes tűzoltó egyesületek tagjait követően a Sárvári és Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksággal együttműködésben álló egyesületek önkéntes tűzoltói is sikeresen vették az akadályokat, és tettek eredményes kisgépkezelői vizsgát.

A sárvári tűzoltó-parancsnokság tekintetében hét, míg a körmendi vonatkozásában három olyan önkéntes tűzoltó egyesület tagjai vettek részt a hétvégi kisgépkezelői vizsgán, melyek együttműködési megállapodást írtak alá és sikeres pályamunkát nyújtottak be a Magyar Tűzoltó Szövetség és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tavalyi évben kiírt, közös pályázatára.

A bozsoki, kőszegszerdahelyi, felsőcsatári, horvátzsidányi önkéntes tűzoltókon túl Celldömölkről, Egervölgyből, Jánosházáról, Kámról, Pápocról, Répcelakról, Rumból, Iváncról, Rönökről és Zalaszentivánról is érkeztek egyesületi tagok Szombathelyre, hogy bebizonyítsák, mind elméletben, mind pedig gyakorlatban felkészültek a zagyszivattyú, a motoros láncfűrész, a korongos vágó, a hidraulikus mentőeszköz, valamint a pneumatikus emelőpárna szakszerű és biztonságos használatára. És valóban, valamennyi vizsgázó eredményesen vette az akadályt.

A megyéből tehát az elmúlt hétvégén mindösszesen tizennégy önkéntes tűzoltó egyesület, hatvannégy tagja tett sikeres vizsgát a pályázaton elnyert tanfolyam keretében megszerzett ismeretekből.

Fotó: Pintér Richárd tű. őrgy., Sárvár HTP

Forrás: Vas Megyei Katasztrófavédelem



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.