51. Savaria Nemzetközi Táncverseny

droszler | 2016. május 26 21:09:55 | kultúra |

51. SAVARIA NEMZETKÖZI TÁNCVERSENY
június 11. (szombat) 13:00-23:30
AGORA – Művelődési és Sportház

Az ország legkiemelkedőbb versenytáncos rendezvénye, Szombathely egyik legrégibb, legnevezetesebb rendezvénysorozata.
Az első Savaria Nemzetközi Táncversenyt 1966-ban rendezték Szombathelyen, s azóta a táncsport legkiválóbb versenyzői minden évben szigorú szakmai zsűri előtt mutatják be latin, illetve standard táncokból szerzett tudásukat, felkészültségüket.
A verseny fél évszázados múltja méltán vívta ki a szakmai körök elismerését, s tette a várost nemzetközi szinten is ismertté. A részt vevő párosok az egész világból érkeznek, és viszik magukkal egy-egy jól sikerült rendezvény hírét. A tüzes ritmusok, a táncosok közötti tökéletes összhang, a gyönyörű táncruhák és kecses mozdulatok nagyszámú rajongótábora miatt mindig teltház előtt zajlik a rendezvény. A televíziós közvetítésnek köszönhetően nemcsak idehaza, de a világ számos országában több millióan követhetik nyomon az elődöntő, a középdöntő és a döntő eseményeit, csodálhatják a fellépő profi és amatőr párosokat, formációs csoportokat.

Az ország legrégibb hagyományokkal rendelkező táncversenye idénjúnius 11- én kerül megrendezésre. Az 51. SAVARIA NEMZETKÖZI TÁNCVERSENYWDSF European Championship Youth 10-Dance/ WDSF Ifjúsági Tíztánc Európa-bajnokság helyszíne a nagy múltú és – méltán – a társastánc fellegváraként emlegetett AGORA – Művelődési és Sportház. A tavaly – küllemében és funkciójában is ­– megújult épületben kiemelkedő, színvonalas versenyt láthat mind a szakmai, mind a táncot kedvelő közönség.

13.00 Elődöntők
19.00 Középdöntők, döntők

Jegyelővétel: jegy.agorasavaria.hu



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.