Megérkezett a migránsok első csoportja a körmendi ideiglenes befogadó táborba

droszler | 2016. május 02 16:37:11 | körmendi hírek |

    Körmend, 2016. május 2., hétfő (MTI) - Hétfőn délután a migránsok első csoportja a körmendi ideiglenes befogadó táborba.

    Az MTI tudósítója azt látta, hogy délután három óra előtt néhány perccel egy autóbusz hajtott be a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola hátsó kapuján, a jármű nem volt egészen tele, 30-40-en utaztak rajta. Meg nem erősített információ szerint a migránsok a bicskei befogadóközpontból érkeztek.
    A táborban készültek az érkezők fogadására: a kerítésen kívülről az látszott, hogy a katasztrófavédelem munkatársai igazgatták a sátrakat, számítógépeket és különböző ládákat cipelő emberek járkáltak, több civil rendszámú személyautó és kisteherautó hajtott be a rendészeti iskola udvarára, amelyek csomagokat, élelmiszert szállítottak.
    Mivel a tábor nyitottan működik, onnan bármikor szabadon távozhatnak a migránsok. Körmenden érezhetően nagyobb a rendőri jelenlét, a szakközépiskola körüli utcákban több járőrautó is várakozott. 



    Az osztrák oldalon a pinkamindszenti és a rábafüzesi határátkelőhelyen az osztrákok határellenőrzést vezettek be, az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy az Ausztria felé tartó járműveket megállították, belenéztek a csomagtartóba, kérték az iratokat. Az olyan zárt vagy elsötétített ablakú járművekre különösen figyeltek, amelynek utasterébe nem lehetett belátni.
    Hétfőn délelőtt a rábafüzesi határátkelőhelyen a szokottnál kisebb volt a forgalom, a határellenőrzés se a teherforgalmat, se a személyforgalmat nem késleltette. Fizikai határzár, kerítés vagy "szárnyas kapu" építésének egyelőre nem volt nyoma.

Forrás és fotó: MTI



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.