Bebes István polgármester nyilatkozata

droszler | 2016. május 17 20:11:06 | körmendi hírek |

Tisztelt Körmendiek, Kedves Barátaim!

Örömmel támogatok minden olyan kezdeményezést, ami a valódi párbeszédről, a felmerülő problémák megoldásáról szól.
Meggyőződésem, hogy a város már eddig is rengeteget tett azért, hogy a kialakult helyzetben is megmaradjon az itt élők biztonság érzete.
Ezt az ideiglenes tábort nem mi akartuk, de mivel az a döntés született, hogy a városban működő Rendészeti Szakiskola területét jelölik ki erre a célra, ami Belügyminisztériumi terület, -és ehhez a városnak nincs közvetlen befolyása-, nem tehettünk mást, mint a lehető legjobb szakmai tudásunk szerint dolgozni.
Hamarosan kiépül a városi új térfigyelő kamerarendszer, a rendőrség megerősítette a járőrszolgálatot, itt teljesít szolgálatot a Honvédség is, és mindent megtesznek a rendbontások megakadályozásáért. Hetente közölnek adatokat az illetékesek a tábor működéséről.
Egy olyan fórumon, ahol szakmai jellegű kérdésekről kellene egyeztetni, viszont éppen a szakma képviselőit nem hívták meg, nem látom értelmét részt venni.
Tényszerű válaszokat a Bevándorlási Hivatal, a Rendőrség, a Városi Polgárőrség illetékesei tudnak adni. Őket a szervezők nem hívták meg.
Meggyőződésem, hogy erről a helyzetről nem a listás országgyűlési képviselő, vagy az ellenzéki pártok képviselői, de nem is a történelmi egyházak tagjai tudnak tájékoztatást adni a körmendieknek. Így én ezen a pártpolitikai érdekeket szolgáló rendezvényen nem kívánok részt venni.

Körmend, 2016. május 17.

                                        Tisztelettel:


Bebes István
Körmend Város Polgármestere



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.