Vakáció és turizmus

droszler | 2016. június 15 11:38:05 | közérdekü |
Vas megye is készül a nyárra, mégpedig összefogással és a megszokottak mellett új prevenciós programokkal. A cél azonban továbbra is változatlan: a jogsértések megelőzése!

A 2015/2016. tanévben a mai napon, 2016. június 15-én csengettek be utoljára. A szünidő nemcsak a felhőtlen és olykor felelőtlen kikapcsolódásról szól, hiszen vannak bizonyos szabályok, amelyek betartására történő felhívást nem lehet elégszer elismételni. A vakáció gondtalan eltöltéséhez a rendőrség bűn- és baleset-megelőzési tanácsokkal nyújt segítséget, amelyek az alábbi linken érhetők el:

Biztonságos vakáció

 Vas megye – területi adottságainak is köszönhetően – egész évben kedvelt célpontja a pihenni vágyóknak. Mégis a nyári hónapok azok, amikor igazán felpezsdül az élet. Fontos, hogy az ide látogató turisták is biztonságban érezzék magukat. Az egész évben futó bűn- és baleset-megelőzési programok mellett ebben az időszakban hangsúlyozottan kap szerepet az üdülőövezetek környékén folytatott prevenciós tevékenység. Ennek részeként – idén első alkalommal júliusban és augusztusban egy-egy hétre – a sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő területén felállított sátrakban is találkozhatnak munkatársainkkal, akiknek tevékenységét ezúttal is fiatalok segítik.

 A „Szent Márton Jubileumi Emlékév”-hez kötődő programsorozat rengeteg kikapcsolódási lehetőséget nyújt és szép számmal vonzza a turistákat. Az előzetes felmérések azt igazolják, hogy ez nyáron sem lesz másképp. Így a már hagyományos Savaria Történelmi Karnevál mellett számos egyéb olyan programlehetőséget kínál a megyeszékhely, amely nagy tömegeket vonz. A Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai a polgárőrökkel karöltve, ahogy eddig, ezután is mindent megtesznek a közrend és közbiztonság fenntartásáért a városban és a környékén is. A személygépkocsival és gyalogosan közlekedő járőrök mellett pedig találkozhatnak majd kerékpáros rendőrökkel, vagy éppen segédmotoros kerékpárral közlekedő polgárőrökkel is.

 A vagyonvédelmi szabályok betartása mellett a közlekedésbiztonságra is figyelni kell! A nagy meleg megviselheti a szervezetet, ezért ne felejtsük el, hogy az időjárási viszonyokhoz a gépjárművezetőknek is alkalmazkodniuk kell. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a balesetek megelőzése érdekében meleg időben fokozott türelemmel közlekedjenek, valamint figyeljenek a közlekedés egyéb résztvevőire, a gyalogosokra és a kerékpárosokra is; hiszen a tapasztalatok szerint a pihenni vágyók gyakran indulnak el gyalogosan, vagy éppen két keréken felfedezni a környéket.

 Kérjük, fogadják meg tanácsainkat, hogy a pihenést ne árnyékolja be jogsértés!

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság




Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.