" Ez jó mulatság, férfi munka volt!"

droszler | 2016. június 19 09:39:19 | körmendi hírek |


Június 18-án tartotta ünnepélyes tanévzáróját az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola, a rendezvényt megtisztelte Bebes István Körmend Város polgármestere és Gombásné Nardai Ibolya a Körmendi Járási hivatal vezetője.

Fazekasné Mittli Piroska intézményvezető asszony évzáró beszédében arról beszélt, hogy az iskola két alapfeladatának az oktatásnak és a nevelésnek megfelelő összhangban kell lennie. Ennek megfelelően az eredményes tanulmányi munkájukat, számos iskolai és iskolán kívüli szabadidős tevékenységekkel egészítették ki, melyek segítettek a mindennapok monotóniájának leküzdésében, ugyanakkor lehetőséget biztosítottak a kikapcsolódásra, az aktív pihenésre, az élményszerű, megtapasztalt ismeretszerzésre, és színesítették a diákok hétköznapjait.

Eredményes munkájukat tükrözi, hogy az iskola tanulmányi átlaga 4 egész feletti, hogy az ünnepségen 108 tanuló kapott kitűnő bizonyítványt, hogy végzőseik 13 alapfokú, 1 középfokú nyelvvizsgát, és 22 ECDL vizsgát visznek magukkal tarsolyukba. Elmondta, hogy számos versenyen szép eredményeket értek el tanulóik. 

Majd átadásra kerültek a jutalomkönyvek azoknak a tanulóknak is, akik nevelőtestületi dicséretben részesültek, és azoknak is, akik nyelvvizsgát, ECDL vizsgát tettek.


Az ünnepségen emlékplaketteket kaptak azok a tanulók, akik 8 évig kitűnő tanulók voltak, így Vilics Réka, Takács Noémi, aki egyben elnyerte az év jó tanuló, jó sportolója címet. Emlékplakettel kapott még kiemelkedő idegen nyelvi teljesítményéért Major Soma, aki angolból alap és középfokú, míg franciából alapfokú nyelvvizsgát tett, és emlékplakettet kapott Kocsis Botond, aki szintén kiérdemelte a jó tanuló, jó sportoló díjat.

Igazgató asszony megköszönte a leköszönő szülői munkaközösség tagjainak és vezetőjének, Pálmai Beátának az önzetlen, gyermekek érdekében végzett áldozatos munkáját, és megköszönte Dr. Wolf Terézia, Szabó András, Vilics Tamásné, Sándor Zoltán, az Olcsai Iskola Alapítvány kuratóriuma tagjainak, és eddigi elnökének Bősze Juditnak munkáját.

Virágcsokorral és emléklappal köszöntötte Szabadiné Varga Anna Mária, és Szabadi István szülőket, akik 1988 óta 28 éven át, tíz gyermekük révén olcsai szülők voltak, és legkisebb gyermekükkel együtt köszöntek el ezen az ünnepségen iskolánktól.

A tanévzáró rendhagyó módon folytatódott Dr. Lakner Jánosné Tóth Ida köszöntésével, aki 1995-ig nyugdíjazásáig az iskola pedagógusa volt, és aki 50 évvel ezelőtt szerezte meg diplomáját. Bebes István polgármester úr gratulált Ida néninek, és átadta az ez alkalomra készült aranyoklevelet.

A hetedik évfolyamosok elköszöntek ballagó társaiktól. A végzősök megható rövid műsorral köszönték meg az itt eltöltött évek szép emlékeit. Igazgató asszony kedves szavakkal búcsúzott a ballagóktól: „Azt kívánom, hogy kitartó szorgalommal, lelkiismeretes munkával álljatok helyt. Legyetek sikeres, kiegyensúlyozott, boldog emberek. Ehhez a tudásvágy, az erős akarat, az önművelés igénye legyen a legfontosabb útravaló, amit tőlünk kaptok ballagó tarsolyotokba.”

Majd Vörösmarty Mihály gondolataival köszönt el a 342 olcsai diáktól. „Ez jó mulatság, férfimunka volt.”

Forrás: olcsai.kormend.hu



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.