Közösségi szolgálat

droszler | 2016. június 28 05:07:14 | közérdekü |

CASTRUM SEC-DINAMICA SE KÖRMEND!!!!

Kedves Egyesületi Tagok! Újabb lehetőség számotokra!

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény a korábbinál nagyobb figyelmet fordít a nevelésre, ezért szerepel benne az az előírás, amely az érettségi bizonyítvány kiadását 50 óra közösségi szolgálat teljesítéséhez köti minden magyar tanulónak az érettségi vizsga előfeltételeként.
A közösségi szolgálat szociális, környezetvédelmi, a tanuló társadalmi környezetének javát szolgáló, anyagi érdektől független tevékenység, amely egyénileg vagy csoportosan, projektmódszerrel végezhető.
A közösségi szolgálat keretei között a) az egészségügyi, b) a szociális és jótékonysági, c) az oktatási, d) a kulturális és közösségi, e) a környezet- és természetvédelemi, f) a katasztrófavédelmi, g) az óvodás korú, sajátos nevelési igényű gyermekekkel, tanulókkal, az idős emberekkel közös sport- és szabadidős területen folytatható tevékenység.
A Castrum-Sec Dinamica SE Körmend már több éve végez önkéntes, értékteremtő és értékmegőrző tevékenységet Körmend városában a kick-box sport mellett.

A közösségi szolgálat keretében várjuk a segítő diákokat a körmendi Batthyány-kastély kert egy részének rendben tartására. A területet gondozását az egyesület önkéntes tevékenységként vállalta és felelősségteljesen végzi is feladatát.



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.