Hagyjunk nyomot augusztus derekán!

droszler | 2016. július 18 16:44:06 | körmendi hírek |
Felhívás gasztronómiai versengésre

 A Körmendi Kulturális Központ 2016-ban is megrendezi a Körmendi Napok zárónapján, augusztus 21-én vasárnap, az immár hagyományos főzőversenyét.

 

 A helyszín a Batthyány kastély oldalkertjében lesz, ahol nem csak elkészíthetik, hanem el is fogyaszthatják, kóstoltathatják is ínycsiklandó remekeiket.
Nevezni a Művelődési Házban lehet augusztus 10-ig. A finomságok elkészítéséhez csapatonként 10-10 ezer forinttal járulunk hozzá.
A korábbi évektől eltérően most négy kategóriában hirdetünk versengést:

- Történelmi étkek a Liktárium kincseinek felhasználásával
- "Tilalmasi kanászpecsenye" – sertésből készült ételek
- Lakodalmas és ünnepi ételek
- Mezővárosi konyha – egyszerű ételek hétköznapokra

Az ételeknek – kategóriától függetlenül – a helyszínen, szabadtűzön kell elkészülnie! Ehhez biztosítunk tűzifát és csapatonként 1-1 sörgarnitúrát.
Az ínyenc zsűri valamennyi kategóriát külön értékel amellett, hogy nem maradnak el a különdíjak sem. Ehhez jó szívvel veszünk felajánlásokat cégektől, vállalkozásoktól magán személyektől is, hogy minél többen részesülhessenek elismerésben!
A versenyen való részvétel feltétele az is, hogy az elkészült ételeket közös vasárnapi ebédként fogyaszthassák azok is, akik kóstolójegyet váltanak.
A jó hangulat garantált, hiszen a jó ebédhez jó nóta is dukál, amelyről Pika Tibiék, Percsákék, Varga Laci és Csuta gondoskodik, a kifulladásig tartó mulatsághoz pedig a Chubby Band szolgáltatja a zenét.

Szeretettel invitálunk mindenkit, aki a főzés, az ízek szerelmese, hogy baráti társaságban töltse el ezt a napot!
A felhívást időben közzé is tesszük, hogy legyen idő kigondolni a menüt, buzdítani barátokat, munkahelyi közösségeket és persze a családot is, hogy kellemes társaságban, együtt készítsék el a vasárnapi ebédet!
Az urakat arra kérjük, lepjék meg asszonykáikat, vállalják magukra e nap főétkezését és hívják meg ebédre! Hogy mi ennek az ára? Nem más, mint egy jelképes összeg, amelyet kóstolójegyre cserélnek.

Körmend, 2016. július 6.

H. Vörös Márta
igazgató, sk.



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.