MIénk itt a tér!

droszler | 2016. július 17 19:25:37 | kultúra |

MIÉNK ITT A TÉR!
ZENE ÉS TÁNC SZOMBATHELYEN A FŐ TÉREN

 Július 23. szombat 16.00, Fő tér

FÚVÓS-MAJORETT CSOPORT – NEMESÓCSA

Miénk itt a tér!

A szlovákiai Nemesócsán a múlt század elejétől ápolják a fúvószenekar hagyományát. Kitartó, sokéves munkával értek el az egykori tűzoltózenekartól a mai felállásig.  E kulturális örökség és érték fenntartója az OUCHA Zenekar, mely 2001-től tagja a Szlovák Fúvószenekar Szövetségének. Az évek során számos elismerésben és minősítésben részesültek, 2007-ben pedig megjelent első CD felvételük. Több hazai fellépés mellett sikeresen szerepelnek Szlovákia határain kívül más országokban is. A július 23-án, Szombathely Fő terén elhangzó koncertjüket a nemesócsai mazsorett csoport látványos előadása színesíti.

 

Július 24. vasárnap 19.00, Fő tér

KISS MÁRTON ZONGORAMŰVÉSZ KONCERTJE

Miénk itt a tér!

A szombathelyi születésű Kiss Márton 6 éves korában kezdett zongorázni. Két évvel később Németh Csabáné növendékeként folytatta tanulmányait.

2001-ben és 2003-ban az ausztriai „Prima La Musica” zenei versenyen zongorakísérőként kiemelt első díjat szerzett, és egyidejűleg elnyerte a „Bösendorfer” cég által a legjobb zongoristának felajánlott különdíjat is.

11 évesen, 2003 márciusában a Budapesten megrendezett „Mozart” Tehetségkutató Zongoraverseny első helyezettje lett, valamint a legjobb vidéki versenyzőnek járó különdíjat is neki ítélték. A verseny után felléphetett a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, Miskolcon a Bartók+Mozart fesztiválon, majd a szombathelyi Márton-napi ünnepségeken.

A fiatal zongoraművész azóta már számos belföldi és külföldi versenyen és fellépésen győzte meg tehetségéről a zsűrit és a közönséget. 2003 októbere óta a grazi Zeneművészeti Egyetem hallgatója. Felsőfokú zenei tanulmányait ugyanitt, a grazi Zeneművészeti Egyetem zongoraművész-képző szakán folytatta.

Elindította a „Zene mindenkinek” koncertsorozatot, melynek segítségével Magyarország összes településére el szeretné juttatni a komolyzenét. Felvételt nyert a párizsi Schola Cantorumba, ahol Maurizio Moretti osztályában tanul tovább.

 A felsoroltak mellett rendszeres közreműködik különböző, jelentős részben karitatív célú, kulturális rendezvényeken bel- és külföldön egyaránt.



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.