Csábító ízek - mámorító édességek

droszler | 2016. július 22 19:56:35 | körmendi hírek |
A hagyományoknak megfelelően az idén meghirdetjük az édességek, sütemények, torták versenyét, amelyre a nevezett finomságokat augusztus 21-én délig kérjük a zsűri elé helyezni!
Az előző évekkel ellentétben most külön várjuk a nevezéseket a „professzionális” és az „amatőr” cukrászoktól.Megkötés nincs, azonban örülünk és külön értékeljük, ha olyan desszertet hoznak, amelyhez történet, legenda vagy valami helyi sajátosság köthető. Ez a legenda lehet akár a fantázia szüleménye is, a lényeg, hogy köze legyen hozzánk, körmendiekhez.


(a kép illusztráció)

Kérjük, hogy az elkészült „költeményekkel” együtt két borítékot is adjanak le: az egyik legyen lezárva, tartalmazza a receptet, valamint a készítő nevét, elérhetőségét, a másikat pedig ne ragasszák le, csak tegyék bele a papírra vetett sütemény-történetet! A borítékokra ne írjanak semmit, csak a sütemény nevét! A beérkezésnek megfelelően sorszámozzák majd az azokat átvevő segítők. Ez azért fontos, hogy a zsűri elfogulatlanul tudjon dönteni.

Emlékeznek ugye, hogy a Batthyány szelet úgy született, hogy feltettük a kérdést: Vajon milyen édességgel, süteménnyel kényeztette pocakját a Batthyány család valamely tagja? Mi lehetett volna a hercegorvos gyermekeinek kedvence? Ez serkentette gondolkodásra az alkotót, a sütemény pedig azóta is töretlen sikernek örvend. Tavaly a szedres tulipánkehely tarolt. Miért is? Azon túl, hogy az íze fantasztikus, a szemet gyönyörködteti, megjelenésével utal arra a tényre, hogy a Batthyányak birtokáról indult európai hódító útjára a tulipán.

Az idén tehát arra buzdítjuk a kitűnő fantáziával megáldott sütemény-kreátorokat, hogy ne csak a receptet találják meg és ki, hanem ahhoz a történetet is!

Legyen egy új sütink, legyen megint valami olyan, ami minden tekintetben körmendi!



H. Vörös Márta
igazgató, sk.




Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.