Miénk itt a tér!

droszler | 2016. augusztus 02 11:30:50 | kultúra |
Augusztus első hétvégéjén 3 neves zenei formáció koncertjével folytatódik ’Miénk itt a tér!’ programsorozat.

Helyszín: Szombathely, Fő tér


AUGUSZTUS 6. SZOMBAT 18:00 KAUKÁZUS
Öt év kihagyás után újra visszatért a próbaterembe a Kaukázus. Nyáron koncertekkel, ősszel pedig, az idén 10 éves történetet áttekintő könyvvel, valamint új lemezzel jelentkezik a zenekar. Az utoljára 2010 januárjában koncertet adó társaság azért döntött a közös munka folytatása mellett, mert álláspontjuk szerint dicső múlt dobozkájának dörzsölgetése helyett a jelen idejű ásás szórakoztatóbb és több magos zsemlyét is ér a Teszkóban.

AUGUSZTUS 7. VASÁRNAP 16:00         MAGYARUCCA
Aki betéved a „Magyaruccába”, hazai dalokat hall majd, részben slágergyanús sajátokat, részben az utóbbi 30-40 év könnyűzenei termésének legjavát, Máté Pétertől az Eddán keresztül a Magna Cum Laudéig!
A Magyarucca gitáros-énekes duó, alkalmanként kiegészülve Svertsits Tamás billentyűssel, aki kiváló zeneszerző és
hangszerelő is. Az oszlopos tagok közül Pál Krisztina kb. 10 éves színpadi múltra tekint vissza, aki énekelt vendéglátó zenekarban és rock-együttesben is, hangjával és tudásával minden alkalommal elkápráztatja a közönséget. A duó másik tagjával, Z. Lukács Sándor gitáros-énekes-zeneszerző-szövegíróval 5 éve, a By the Way zenekarban kezdtek együtt dolgozni. Különböző formációkban és műfajokban számos lemeze jelent meg, saját szerzeményeit sokan ismerik és éneklik országszerte és a határokon túl is. A tagok szakmai múltja garanciát jelent a színvonalas, professzionális előadásra.

AUGUSZTUS 7. VASÁRNAP 18:00  PANNONIA ALLSTARS SKA ORCHESTRA (PASO)
A Pannonia Allstars Ska Orchestra már eddigi pályafutása során is olyan életutat járt be, ami kevés hazai zenekarnak adatik meg, hiszen rövid idő alatt Magyarország egyik legfontosabb zenekarává vált,mindeközben párhuzamosan külföldön is nagy népszerűségre és elismerésre tett szert. Legendásan energikus élő koncertjeivel a 11 tagú zenekar pillanatok alatt jutott el az underground klubok deszkáiról a Sziget fesztivál Nagyszínpadára és vált minden jelentős hazai zenei fesztiválon kihagyhatatlan kedvenccé, míg külföldön a ska zene magyar nagyköveteként ismerik. Nem is csoda,hiszen már első nagylemezét is a legnevesebb amerikai ska kiadó, a Megalith Records jelentette meg. A sodró zene mellett a szövegre is érdemes figyelnünk, hiszen a PASO gyakran fogalmaz meg direkt, vagy burkolt módon társadalomkritikus üzeneteket, illetve közvetít olyan értékeket, mint az egymás iránti tisztelet, egyenlőség, diszkrimináció elítélése.
A PASO jelenlegi legénysége:
- KRSA azaz Lord Panamo – ének
- Koós-Hutás Áron – trombita, vokál
- Mr. Vajay – harsona
- Baba Luki azaz Lukács Gábor – alto szaxofon
- Tommy Hot azaz Meleg Tamás – tenor szaxofon
- Mr. P azaz Benkő Dávid – billentyűk, vokál
- Lacibá azaz Nagy László – gitár
- Csákikapitány – gitár
- Dr. Strict – basszusgitár
- Lipi Brown – dob
- Barna György – hegedű


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.