Színház a moziban

droszler | 2016. október 07 07:21:05 | kultúra |

SZÍNHÁZ A MOZIBAN!

 Október 11-én (kedden) 18:00 órától a szentgotthárdi Csákányi László Filmszínházban egy kivételes vetítésre kerül sor, ugyanis az angol Royal Shakespeare Company: Shakespeare élőben! című egyedülálló színházi előadása kerül bemutatásra két felvonásban eredeti nyelven és magyar felirattal.

 Idén William Shakespeare halálának 400. évfordulójára emlékezik a színházi világ. A nemzetközi programsorozat 2016. április 23-án teljesedett ki, mert 1616-ban ezen a napon hunyt el.

 A brit Royal Shakespeare Company, amelynek székhelye a reneszánsz költőóriás és drámaíró szülővárosa, az évforduló alkalmából nagyszabású gálaestet szervezett. Ez az esemény a szerző műveit és az általuk inspirált operákat, baletteket, színházi előadásokat és zenei produkciókat helyezte reflektorfénybe.

 A megemlékezés során világhírű művészek ünnepelték Shakespeare szellemi örökségét, a leghíresebb műveiből egy-egy részletet is előadtak. Az angol nyelvű előzetes itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=-G3INPWi2uk

 A szentgotthárdi moziban a KÜLÖNLEGES KEDDEK keretében szeptember 27-től kéthetente páratlan alkotások és alternatív tartalmak, vagyis társművészetek kerülnek bemutatásra. Az alapáras vetítések mellett a drágább előadásokra – így erre is – Artjegy akció várja az érdeklődőket, mert aki kettőt fizet, az hármat vihet!

 A Csákányi László Filmszínház elsősorban azoknak ajánlja ezt a programot, akik szeretik az irodalmat, kedvelik Shakespeare műveit, angolul tanulnak, és részesei szeretnének lenni egy különleges eseménynek.

 A nyelvtudás azonban nem feltétel, mivel az előadás szövegének megértését magyar felirat segíti. További információk és online helyfoglalás: www.csakanyimozi.hu

.



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.