Foglalkozás a megfelelő helyismeret megszerzése érdekében

droszler | 2016. október 20 11:50:14 | körmendi hírek |

A Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság mindhárom szolgálati csoportja, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is részt vett azon a helyismereti foglalkozáson, melyet a héten tartottak a körmendi színházban.

A helyismereti foglalkozás célja az volt, hogy a megfelelő helyismeret birtokában a tűzoltók gyorsan és hatékonyan tudják végrehajtani feladatukat, ha tűz ütne ki vagy baleset történne az intézményben.

A bejárás keretében az állomány végigjárja a teljes objektumot, annak valamennyi helyiségét, mely során megismerkedik a létesítmény jellegéből adódó jellemzőkkel, tűzvédelmi sajátosságokkal, így egyebek mellett a tűzcsapok, tűzvédelmi főkapcsolók, tűzoltókészülékek helyével, menekülési útvonalakkal, valamint a vízvételezési lehetőségekkel is.

Így, a megszerzett ismeretek, illetve a megfelelő helyismeret birtokában a város teljes készenléti állománya rendelkezik a szükséges információkkal ahhoz, hogy szükség esetén a lehető legrövidebb időn belül tudják elvégezni feladatukat: az épület kiürítését, az emberek kimenekítését, valamint természetesen a lángok megfékezését.

Fotó: Egyed László tű.alez., Szombathely KvK
Forrás: Vas Megyei Katasztrófavédelem



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.