Savaria Filmszínház műsora

droszler | 2016. október 25 17:10:10 | kultúra |

AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is:http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz

AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ          Mártírok tere, Tel: 94/312-280

2016. október 27. – november 2. Az ART-MOZI az EUROPA * CINEMAS és az ART Mozik NemzetköziSzövetségének tagja.    

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.  

(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.       

Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft

Szent Márton kártyával 20% kedvezmény  

Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.

A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. HÉTFŐN MOZINAP: minden jegy csak 1.000 Ft!

Részletes műsor: www.savariamozi.hu

ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU

 

 

November 2-án 10.00-kor

Kis kedvencek titkos élete (6) 86

Amerikai családi animációs film

Az ötödik egészestés animációs filmjében az Illumination Entertainment és a Universal Pictures feltárja, mit művelnek kis kedvenceink otthon nap mint nap, miután mi elmentünk dolgozni, vagy az iskolába.

 

 

Október 27-én és 31-én 14.15-kor és 16.00-kor; 28-án 14.15-kor; 29-én 16.00-kor; 30-án 16.45-kor; november 1–2. 14.15-kor és 16.00-kor

Trollok (6) 92’

Amerikai animációs kalandfilm

Nagy szemű, borzas hajú, színes kis figurák ők, akik saját világukban élnek. Ám két troll kénytelen vándorútra indulni: olyan tájakra jutnak el, és olyan kalandokba keverednek, amikről troll korábban nem is álmodott - és amitől biztosan az égnek áll a haja.

 

 

Október 27-én 16.15-kor; 28-án 14.00-kor; 30-án 14.15-kor; november 1–2. 16.15-kor

Jutalomjáték (12) 129’

magyar-angol vígjáték

Sir Michael Gifford színészlegenda lehetetlen alak: mindenkivel goromba, folyamatosan káromkodik, kiszámíthatatlan, amióta pedig gyógyíthatatlan beteg, még elviselhetetlenebb. Gondozók sorát űzte már el maga mellől, és most újabb áldozata érkezik, az Angliába települt fiatal magyar színésznő, Dorottya. A lány titkon abban reménykedik, hogy Sir Michael a szárnyai alá veszi, tanulhatja tőle a mesterséget, ám az idős színész vele is nyers és bárdolatlan. Amikor azonban kiderül, hogy Dorottyának van humorérzéke, ráadásul nagy rajongója Shakespeare-nek, kapcsolatuk egy csapásra megváltozik: Michael megenyhül, egykori önmagát látja a lány törekvésében, Dorottya pedig barátra talál az idős színészben. 

 

 


Október 27-én 20.30-kor; november 1–2. 20.30-kor

Lángelmék (16)94’

amerikai akció-vígjáték

Jared Hess (Nevetséges Napóleon, Nacho Libre) valós eseményeken alapuló akcióvígjátékában a mindennapi mókuskerékbe belefásult, együgyű David Ghantt (Galifianakis) olyan kaland részese lesz, amiről korábban még csak nem is álmodott.
David nap mint nap vezeti páncélozott járművét, benne más emberek millióival, és nem tűnik úgy, hogy valaha bármi is megváltozna. Csöppnyi izgalmat unalmas hétköznapjaiban a kacér kolléganőjével, Kelly Campbell-lel (Wiig) való közös munka jelent számára, amíg a nő egy napon életre szóló balhéba nem rángatja bele...

 

 

Október 27-én 18.00-kor; 28-án 16.00-kor; 29-én 17.45-kor; 30-án 16.00-kor; 31-én 15.30-kor; november 1–2. 18.00-kor

Inferno (16) 121’

amerikai-japán-török-magyar misztikus thriller

Langdon professzor (Tom Hanks) felébred. A Harvard veszélyes kalandoktól sem visszariadó szimbólumkutatója számára ez kivételesen nem hétköznapi eset. Ugyanis egy firenzei kórházban van, és nem tudja, hogyan került oda. Lőtt sebbel ápolják, és azt a különös tárgyat sem tudja megmagyarázni, amit nála találnak.
A prof. - mint eddigi kalandjai során mindig - ismét egyszerre kénytelen menekülni és nyomozni. Egy fiatal orvosnő (Felicity Jones) segítségével próbálja keresztülvágni magát az őt körülvevő rejtélyek hálóján. Csupán Dante legendás műve, a Pokol néhány sora segíti - és úgy érzi, egyre mélyebbre kerül az életre kelő, rejtélyekkel és fenyegetésekkel teli pokolban.

 

 

Október 27-én és 31-én 17.45-kor; 28-án 12.00-kor; 29-én 22.35-kor; 30-án 18.40-kor; november 1–2. 17.45-kor

Jack Reacher: Nincs visszaút (16) 119’

amerikai akciófilm

Jack Reacher (Tom Cruise) visszatér a maga sajátos igazságszolgáltatási módszereivel ebben a várva várt folytatásban. Susan Turner hadnagyot (Cobie Smulders), aki Reacher régi nyomozóegységének jelenlegi vezetője, letartóztatják hazaárulásért. Reacher nem kételkedik a nő ártatlanságában, de ahhoz, hogy ezt bizonyítani tudja, ki kell szabadítania őt a börtönből, és fel kell tárnia egy nagyszabású kormányzati összeesküvést. 

 

 

Október 27-én és 31-én 20.00-kor; 28-án 18.20-kor; 29-én 20.15-kor; 30-án 21.00-kor; november 1–2. 20.00-kor

            A könyvelő (16) 128’

amerikai dráma

Chris Wolff (Ben Affleck) a világ egyik legjobb könyvelője és kissé autista - kerüli az embereket, magányosan él és nem is vágyik másra.
Amikor egy nagy, robotokat tervező gyár könyvelésében furcsa hibák tűnnek fel, természetesen hozzá fordulnak. Ő és a cég egyik munkatársa (Anna Kendrick) hamar új, megmagyarázhatatlan eltérésekre figyel fel, és ez valakinek nagyon nem tetszik. 

 

 

Október 30-án 15.00-kor

A római Szent Péter és pápai bazilikák 80’

olasz ismeretterjesztő film

A Vatikáni Múzeumokról és a firenzei Uffizi képtárról készült 3D-s film nagy sikere után megérkezett a mozikba a négy római pápai bazilikáról készített újabb produkció. A 90 perces művészeti alkotás elkészítését a jubileumi szentév meghirdetése ösztönözte. A Vatikáni Szent Péter, a falakon kívüli Szent Pál, a lateráni Szent János és a Santa Maria Maggiore bazilikák a római zarándokok legelső állomásai, de ezek között is a Péter sírjára emelt templomépület önmagában véve is egyike a világ leglátogatottabb 25 emlékhelyének. A négy bazilika bemutatásának vezérfonala az ókeresztény gyökerekből kiindulva halad előre az egyes korokon át, mely összességében átíveli a kereszténység kétezer éves történetét. valóban megestek. Igazán létezik a Sziget, igazán lehet az időn kívül élni, és működik Vándorsólyom kisasszony iskolája, ahova azokat fogadják be, akik kivételes képességeik miatt kívül rekednek az emberi társadalmon.

 

Október 27-én 14.20-kor; 31-én 13.30-kor; november 2-án 14.20-kor       

Az eljövendő napok (16) 102’

francia-német filmdráma

Nathalie filozófiát tanít egy párizsi középiskolában, és szenvedélyesen szereti munkáját, valamint a gondolkodás örömteli érzését. Mindennapjait munkája mellett férje, két gyermeke és az őt kisajátítani akaró anyja között osztja meg, miközben diákjainak sorsát is egyengeti. Látszólag kiegyensúlyozottnak tűnő élete egy pillanat alatt összeomlik, amikor férje egy napon bejelenti, hogy 25 év házasság után elhagyja egy másik nőért, majd idős anyja is meghal. A hirtelen rászakadt szabadságtól először megijed, amikor rájön, hogy szinte teljesen újra kell kezdenie életét. Aztán kiderül, hogy az ismeretlen út csak elsőre tűnik rémisztőnek.

 

 

56-os Filmklub

November 1-jén 14.00-kor

Tízezer nap (12) 103’

magyar filmdráma

A film a Széles család történetén keresztül ábrázolja a magyar parasztság sorsát. Megelevenedik a múlt: a kiszolgáltatottság, megalázottság, kemény küzdelem a betevő falatért, nélkülözéssel, csapásokkal teli házasság. A felszabadulást követő időszakból az ifjú Széles történetén keresztül felidézi a beilleszkedést az új körülményekbe, az ötvenes évek politikai hibáinak következményeit, a forradalmi idők okozta válságot. Az egész krónikán át végighúzódik az a mély barátság, amely Szélest Bánó Fülöphöz, a hajdani szegényparasztból lett pártfunkcionáriushoz fűzi.

 

 

IQOR Filmklub

Október 30-án 10.30-kor

Gólyák (6) 89’

Amerikai családi animációs film

Az újszülöttet a gólya hozza. Illetve dehogy. Régen talán így volt, de ma már a gólyák egy multinacionális internetes áruszállító cégnél vállalnak szállítmányozást. Junior a vállalat legsikeresebb tehergólyája, és éppen előléptetés előtt áll, amikor véletlenül működésbe hozza a Babagyártó gépet, amely - hisz ez a dolga - gyárt is egy bűbájos, de engedély nélkül készült kislányt. 
Junior a gyárban fellelhető egyetlen ember segítségével igyekszik minden nyomot eltűntetni a főnöke szeme elől. Olyat tesz, amit még sosem: elszállítja a babát. Hosszú, kalandos és meghökkentő felfedezésekkel teli útja végén egy család boldog lesz - viszont az egész világ megváltozik.

 



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.