Ügyfélkaput érintő változások, megszünt a Java alkalmazása

droszler | 2016. december 19 10:57:20 | internet |

Második fázisához érkezett a webes Java alkalmazás megszüntetése, amelynek során 2016. december 9-től módosult az ügyfélkapus Értesítési tárhelyre érkezett dokumentumok letöltése, valamint az Általános dokumentumfeltöltő szolgáltatás.

A módosítások előnye, hogy a fenti szolgáltatások használatához nincs szükség a Java alkalmazás telepítésére és folyamatos frissítésére, így ezek a funkciók a Java-t korábban, illetve a jövőben letiltó böngészőkön is (pl. Chrome) elérhetők lesznek.

Fontos változások!

  • Az Általános dokumentumfeltöltő segítségével történő küldéskor minden esetben a felhasználónak kell kitallóznia a feltöltendő dokumentumo(ka)t az Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK) program postázó könyvtárából (…eKuldes / KR / kuldendo).
    A fenti módon elküldött dokumentumok nem kerülnek automatikusan átmozgatásra az ÁNYK program eKuldes / KR / kuldendo könyvtárából az eKuldes / KR / elkuldott mappájába. Ennek következtében a nyomtatványok állapota sem módosul az ÁNYK-ban „Elküldött” státuszúra. Sikeres feltöltést követően célszerű az elküldött állományokat átmozgatni az elkuldott mappába.
    Figyelem! Fentiek az ÁNYK-ból történő közvetlen feltöltésre nem vonatkoznak!
  • A tárhely Beérkezett mappájából a csoportos letöltés funkció használatával minden esetben (egy dokumentum letöltésénél is!) tömörített ZIP-állomány letöltését ajánlja fel a rendszer, amely tetszőlegesen kiválasztott mappába menthető, amely – szükség esetén – letöltést követően átnevezhető.

Az egyenként történő dokumentumfeltöltésre szolgáló Egyszerűsített felöltés, valamint a tárhelyről egyesével történő dokumentumletöltés funkciók változatlan formában megmaradnak.

A megváltozott működésről a Dokumentumfeltöltés az Ügyfélkapu szolgáltatásának használatával, valamint az Értesítési tárhely témájú eTananyagunkban olvashatnak részletes tájékoztatást.

Forrás: magyaroszag.hu



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.