2017 - AlteRába nyolcadszor

droszler | 2017. január 01 09:32:00 | körmendi hírek |

Derűs ünneplés!

Nyolcéves lesz az Alterába Fesztivál: a találkozót július 11-16 között tartják. A körmendi rendezvény jelmondata: az "Ország legnagyobb kerti partija". Hegedüs László fesztiváligazgatónak tett föl kérdéseket a Présház Hírportál.

- Igazgató úr, hazánkat a fesztiválok országának is hívják. Miért lényeges, hogy minél több térségünknek - Győrnek, Budapestnek, Villánynak és a többinek - kristályosodjon ki egy színvonalas, az államhatáron, sőt az országhatáron túlról is vendégeket vonzó fesztiválja?

- Valóban tökéletes a megnevezés, az utóbbi esztendőkben gomba módra nőttek fel a fesztiválok. A kétszeres Pro Art díjas Alterába Fesztivál a térség kiemelkedő könnyűzenei fesztiválja, mely családias hangulattal, csodálatos környezetben, a Rába folyó partján, nagyon korrekt bérlet- és vendéglátás-árakkal várja látogatóit. Az ország legjobb klubzenekari lépnek fel az 5 nap folyamán,  július 11-16 között, ami bármely másik nagy fesztivál line up felhozatalával elérhető bárki számára. Mivel fontos, hogy a magyar zenekaroknak adjunk lehetőséget, így egyelőre kevés a külföldi, bár szeretnénk, ha megismernék kiváló zenekarainkat.

- Mit tesznek azért, hogy Burgenlandból: Németújvárról, Őriszigetről, Nagymartonból, sőt a Burgenlandon túli Fölöstömből is csábítsanak fesztiválközönséget az Alterábára?

- Szórólapokkal, plakátokkal, egyéb médiával próbáljuk felhívni magunkra a figyelmet, több-kevesebb sikerrel. Partner fesztiválunk a bildeini Picture On, akikkel közös marketingcsomagot is kínálunk egymás rendezvényére, egymás népszerűsítésének céljából. Bízunk abban, hogy a későbbiekben a zene összekovácsolja a közönséget határok nélkül. Volt és lesz is fellépőnk a határon túlról, 2017-ben a Pann Bay Bastards csapatát várjuk Ausztriából.

- Fedezd föl saját kultúrád - hangzik az európai Balassi-folyamat jelmondata. Mikorra tervezik, hogy a Batthyányiak városába verséneklő együtteseket is hívjanak az Alterába sokszínűségét gazdagítva?

- A fesztivál felépítése elsősorban a hazai alternatív, rock, indie zenekaroknak kínál lehetőséget, a két színpad nem igazán teszi lehetővé, hogy más irányba is elmozduljunk, így is 300 szoros a jelentkezés a zenekarok köreiben. A Batthyány-kultuszt elsősorban a vendégforgalmi oldalról segítjük: akik eljönnek az ország minden részéről, karszalagjukkal számos kedvezménnyel látogathatják a helyi muzeális értékeinket. A későbbiekben talán külső helyszínként megjelenhet a kastélyudvar verséneklőkkel, nem zárkózunk el semmi elől, ami igényes és minőségi.

Kép: alterabafesztival.hu

Forrás: Présház Hírportál
Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.