Lázár: nem lesz szükség a körmendi létesítmény működésére

droszler | 2017. január 13 04:05:24 | körmendi hírek |

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki kormányinfón beszélt a menekülthelyzetről. A minisztert megkérdezték a körmendi befogadó állomás helyzetéről, azt felelte, hogy az idegenrendészeti őrizet visszaállítása megoldja a problémákat, nem lesz szükség a létesítmény működésére. Egyúttal köszönetet mondott a város vezetésének és az ott élőknek, jelezve, az együttműködést a kormány kész fejlesztésekkel respektálni.

A kormány döntött az idegenrendészeti őrizet visszaállításáról – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

Lázár János kifejtette: a benyújtott menekültkérelem elbírálásáig senki nem mozoghat szabadon Magyarország területén, s elutasítás esetén a jogerős elbírálásig sem hagyhatja el a határt.

A tárcavezető az intézkedést a fokozott terrorveszéllyel és biztonsági kockázatokkal indokolta, továbbá értékelése szerint 2017-ben súlyosodhat a Magyarországra nehezedő migrációs nyomás. A kormány felkérte a belügyminisztert, hogy sürgősen készítse elő a visszaállítást.

Mint mondta, az Európai Bizottság és az Európai Tanács őszi és decemberi ülései nem vezettek eredményre, nem tudták megoldani a krízist és továbbra is problémás a helyzete azoknak, akik már az EU határain belül vannak. Kitért arra is, hogy a szerb határ felől Magyarország felé igyekvők száma is nő, ezért érdemben fokozni kell a határőrizetet.

A minisztert megkérdezték a körmendi befogadó állomás helyzetéről is, azt felelte, hogy az idegenrendészeti őrizet visszaállítása megoldja a problémákat, nem lesz szükség a létesítmény működésére. Egyúttal köszönetet mondott a város vezetésének és az ott élőknek, jelezve, az együttműködést a kormány kész fejlesztésekkel respektálni.

Forrás: MTI



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.