Próbaidős őrmesterekké váltak

droszler | 2017. január 24 09:48:24 | körmendi hírek |
Folyamatos a leendő határvadászok felkészítése Körmenden.

Túl vannak az első két hónapos felkészítésen és eredményesen teljesítették a vizsgát a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban a határvadászképzést megkezdett első csoport tanulói. A Győr-Moson-Sopron megyéből, Zala megyéből, Veszprém megyéből és Vas megyéből érkezett, immár próbaidős rendőr őrmesterek gyakorlatorientált képzés keretében sajátítják el a feladatuk végrehajtásához szükséges legfontosabb ismereteket.

 Ennek során az országban egyedülálló módon, airsoft fegyverrel végrehajtott szimulációs tréningen, tantermi foglalkozás alkalmával, több alkalommal is lehetőségük van lőkészségük fejlesztésére. Ez egészül ki a terepen maroklőfegyverrel végrehajtott lőkiképzéssel. A szakmai felkészítés részét képezi a rendszeres testnevelési foglalkozás, amelynek során többek között önvédelmi kiképzést is kapnak a leendő határvadászok.

 A tanulók elszántan és kitartóan vesznek részt az oktatásban. Összetartó, egymást segítő és támogató közösséggé kovácsolódtak az elmúlt időszak alatt. Mórocz Gyula p. r. őrmester szerint igazi baráti társasággá váltak. Jövőbeni céljait, elvárásait Németi Botond p. r. őrmester pedig a következőképpen fogalmazta meg: „arra számítok, hogy védhetem a hazámat”.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányságLakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.