Savaria Filmszínház műsora

droszler | 2017. január 25 10:00:24 | kultúra |

AGORA–Savaria Filmszínház a Facebookon is: http://www.facebook.com/AgoraSavariaFilmszinhaz

                                            

AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZ          Mártírok  tere  Tel: 94/312-280

2017. január 26-febr. 1 Az ART-MOZI az EUROPA  * CINEMAS és az ART  Mozik NemzetköziSzövetségének  tagja.    

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.  

(KN) Korhatár nélkül megtekinthető, (6) 6 éven aluliak számára nem ajánlott (12) 12 éven aluliak számára nem ajánlott, (16) 16 éven aluliak számára nem ajánlott, (18) 18 éven aluliak számára nem ajánlott.       

Helyár: 1.200 Ft Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére 1.000 Ft

Szent Márton kártyával 20% kedvezmény  

Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.

A műsor- és teremváltoztatás jogát fenntartjuk. H É T F Ő N    M   O   Z   I   N  A  P : minden jegy csak 1.000 Ft!

 

Részletes műsor: www.savariamozi.hu

ONLINE JEGYFOGLALAS: JEGYFOGLALAS.SAVARIAMOZI.HU

 

 

 

január 26-án, 28–29-ig és febr. 1-én 16.10-kor; 27-én 17.10-kor; 31-én 16.40-kor;

Kaliforniai álom (12) 126’

amerikai romantikus film

Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista a Csillagok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel - ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén. 
A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segíti egymást a kudarcokkal kikövezett úton. A sikerért keményen meg kell küzdeniük, ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandóak feláldozni az álmaikért... 

 

január 26-án, 28–30-ig és febr. 1-én 20.40-kor; 27-én 21.40-kor; 31-én 12.40-kor;

A számolás joga (12)127’

feliratos, amerikai dráma

Az ötvenes évek vége: az Egyesült Államok elképesztő hajszával igyekszik legyőzni az űrversenyben Oroszországot. De már úgy tűnik, pénz, ész és elszántság mind kevés lehet? amikor találnak néhány kiaknázatlan, kihasználatlan lángeszet, akiket addig senkinek nem jutott eszébe használni. Hiszen többszörösen gyanúsak: nők és feketék.
A három nő igazi emberi kompjúter: senki nem érti, hogyan képesek megcsinálni azokat a számításokat, amiket végeznek, de rakétasebességgel emelkednek a NASA ranglétráján, ott, ahol a kor legnagyobb tudósai dolgoznak. A cél: John Glennt feljuttatni az űrbe? és azután haza is hozni. 

 

 

 

január 26-án, 28–29-ig és febr. 1-én 18.30-kor; 27-én 19.30-kor; 30-án 16.10-kor; 31-én 18.55-kor;

Utazók (12) 116’

amerikai sci-fi kalandfilm

Csodálatos a jövő. Az Avalon nevű űrhajó 5259 utassal a fedélzetén 120 éven át siklik elegánsan távoli célja felé, ahol az érkezők majd új életet kezdhetnek. Addig pedig a vele utazók biztonságosan lefagyasztva alusszák kiro-álmukat, és új otthonukban frissen, fiatalon ébredhetnek fel. 
Elvileg.
A programba hiba csúszik, kiolvaszt két hibernációs ágyat, és két embert felébreszt. Jim (Chris Pratt) és Aurora (Jennifer Lawrence) maga sem tudja, miért és hogyan, egy hatalmas, néma űrhajó fedélzetén találja magát és még 90 év van hátra, míg elérik úti céljukat. 
Olyanok, mint két hajótörött a lakatlan szigeten. De segítségben nem is reménykedhetnek. Saját erejükből próbálják megoldani a helyzetet, ám egyre újabb nehézségekbe és rejtélyekbe ütköznek. 
Ha életben akarnak maradni, meg kell érteniük, mi történt velük... 

 

január 26-án és febr. 1-én 12.50-kor; 27–29-ig és 31-én 16.05-kor; 30-án 13.50-kor;

XXX- Újra akcióban (16) 3D 115’

amerikai akciófilm

A kémthriller műfaját újraértelmező kasszasiker sorozat harmadik részében az extrém sportolóból kormányügynökké avanzsált Xander Cage (Vin Diesel) felbukkan önkéntes száműzetéséből, és rögtön összeütközésbe kerül Xianggal, a halálos harcossal, és csapatával, akik megszereznek egy Pandora szelencéje néven ismert veszélyes és látszólag megállíthatatlan szuperfegyvert.
Ám alig hogy Xander új csapatot toboroz kalandvágyó spanokból, egy halálos összeesküvés kellős közepén találja magát, melynek szálai a legfelsőbb kormányzati körökbe vezetnek... 

 

 

január 26-án 17.25-kor; 27–29-ig és 31-én 14.00-kor; 30-án 16.00-kor; febr. 1-én 17.15-kor

Énekelj (6)108’

amerikai családi animációs film

Az Énekelj! egy állatok által benépesített emberi világban játszódik. Buster Moon, az elegáns koala egy valaha szebb napokat látott színház igazgatója. Buster örök optimista - na jó, azért kissé zsivány is -, de mindennél jobban szereti a színházát, és bármit megtenne azért, hogy az fennmaradjon. Látva, hogy élete álma az összeomlás szélén áll, egy utolsó esélye van, hogy visszaadja ékkövének a régi fényét: megrendezi a világ legnagyobb énekversenyét.

Öt versenyző emelkedik ki a többiek közül: egy egér, akinek a hangja és a modora is simulékony; egy félénk tini elefánt, akinek hatalmas a lámpaláza; egy túlhajszolt anya, aki 25 kismalacot gondoz; egy ifjú gengszter gorilla, aki szakítani akar a kétes családi múlttal; és egy punk-rock tarajos sül, aki az arrogáns pasiját igyekszik lerázni magáról. Mind az öten abban a reményben érkeznek Buster színpadára, hogy meg tudják változtatni addigi életüket...

 

 

január 26-án 19.30-kor; 27–31-ig 18.20-kor; febr. 1-én 19.20-kor;

Széttörve (16) 118’

Miközben a disszociatív identitászavar mentális megosztottsága régóta lenyűgözi és próbára teszi a tudományt, él az a vélekedés is, hogy egyeseknél sajátos testi attribútumok rendelődnek minden személyiséghez, és adott esetben fizikálisan is több személyiségre oszlik az az egyetlen illető.
Noha Kevin már feltárt 23 személyiséget pszichiáterének, Dr. Fletchernek, még van egy rejtett személyisége, amely felbukkan, és dominálja a többit. Miután elrabol három tinédzser lányt, köztük az önfejű és eszes Caseyt, Kevinben kitör a harc a túlélésért a többi személyiségével - és a körülötte lévőkkel - miközben elkezdnek leomlani benne a különböző énjeit elválasztó falak... 

 

január 26-án 21.40-kor; 27–29-ig és 31-én 20.40-kor; 30-án 20.25-kor; febr. 1-én 21.30-kor;

Az éjszaka törvénye (16) 128’

amerikai krimi

Boston, 1926: mindenből sok van, ami tilos - az alkohol, a gyilkosság, a bűn minden formája természetes. Joe Coughlin (Ben Affleck) egy magas rangú rendőr legkisebb fia boldogan veti bele magát a titkos szeszfőzdék, gengszterbandák és korrupt zsaruk világába, és a kisstílű tolvajból nemsokára a város egyik legsikeresebb rumcsempésze lesz.
Bostonból Tampába, onnan Kubába vezet az útja - egyre mélyebbre merül a bűnbe, egyre gátlástalanabb és kegyetlenebb... de közben szerelmes lesz, és az talán megváltoztatja. Vagy rájön, hogy már nem érdemes változnia - hiszen úgysem hinné el neki senki. 

 

január 26-án, 28–30-ig és febr. 1-én 14.10-kor; 27-én 15.10-kor; 31-én 21.10-kor;

Az állampolgár (12) 109’

magyar dráma,

Az állampolgár főszereplője az ötvenes évei végén járó afrikai Wilson (Dr. Cake-Baly Marcelo), aki menekültként él Magyarországon. Wilson évek óta Budapesten dolgozik biztonsági őrként, legfőbb vágya és célja, hogy megszerezze a magyar állampolgárságot, de folyamatosan megbukik az alkotmányos alapismeretek vizsgán.
A felkészülésben a vele egykorú, magyar-történelem szakos tanárnő, Mari (Máhr Ági) segít neki, de a tanulás közben tanár és tanítvány között mély szerelem szövődik. Mari hatalmas döntést hoz: elhagyva férjét a fekete férfihoz költözik. Wilson élete megoldódni látszik: társra, sőt családra talál, az állampolgársági vizsgája is sikerül, úgy tűnik, hogy hamarosan minden tekintetben magyarnak mondhatja magát.
Azonban váratlanul berobban a történetbe Shirin (Arghavan Shekari), a fiatal perzsa bevándorló lány, akinek egyetlen esélye a túlélésre, ha névházasságot köt egy magyar állampolgárral. Wilson szolidaritásból a lakásukban bújtatja Shirint, így a helyzet lassan, de biztosan tarthatatlanná válik: a férfinak mindenképp döntenie kell a menekülttárs iránt érzett felelősség és a szerelem között. 

 

IQOR filmklub

január 30-én 18.00-kor;

Kaliforniai álom (12) 126’

amerikai romantikus film

Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista a Csillagok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel - ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén. 
A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segíti egymást a kudarcokkal kikövezett úton. A sikerért keményen meg kell küzdeniük, ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandóak feláldozni az álmaikért... 

 

56-os filmklub

január 31-én 18.00-kor;

A szabadság vihara (12)90’

amerikai dokumentumfilm

Miközben Magyarországon egy kis nemzet magára hagyatva vívja szabadságharcát a hatalmas Szovjetunióval szemben, az 1956-os Melbourne-i olimpián a szovjet és a magyar vízilabda válogatott a medencében csap össze. A kint lévő sportolók bár nagyjából ismerik az itthon történteket, de szeretteikről, barátaikról, az itthon hagyottakról nem tudnak semmit. A magyar csapat tagjai ebben a pattanásig feszült helyzetben szállnak a vízbe, hogy a szovjet válogatottal megmérkőzzenek. Az első pillanattól szinte forr a víz a medencében, és az utolsó perc az, amikor egy magyar játékos vére megfesti a vizet. Hogyan történt mindez? Erről mesélnek a játékosok mind két oldalról, és az 56-os magyar forradalom történetét is nyomon követhetik a nézők.
Impozáns produceri csapat állt össze Lucy Liu, Quentin Tarantino és Andrew G. Vajna személyében, hogy egy felejthetetlen sportesemény kapcsán az 1956-os magyar szabadságharcnak állítson emléket. 

 

Ezüstkor filmklub

február 1-én 15.00-kor;

Derült égből apu (12) 115’

francia angol vígjáték

Samuel mindenféle problémától mentes, gondtalan agglegényéletét éli a napsütötte Dél-Franciaországban. Egy nap váratlan esemény zavarja meg futó kalandokkal színesített, békés hétköznapjait: betoppan egy régi barátnő az életéből és kiderül, hogy van egy lánya, akiről eddig nem is tudott. Mielőtt a meglepetésből felocsúdhatna, a nő el is tűnik, ám hátrahagyja a csecsemőjüket. Az újdonsült apuka kétségbeesésében lányával együtt útnak indul Londonba, hogy megtalálja anyukáját, azonban nem jár sikerrel. Samuel ezután úgy dönt, hogy a városban marad és munkát vállal. Ahogyan múlnak az évek, a férfi némi baráti segítséggel szép lassan beletanul az apai szerepbe és lányával elválaszthatatlanok lesznek. Egy napon azonban újra felbukkan életükben a kislány anyja... 

 



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.