Egy hét alatt több mint százezren fordultak orvoshoz

droszler | 2017. február 02 16:10:52 | közérdekü |

Országszerte több mint százezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az elmúlt héten, olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) jelentésében. Az elmúlt 10 évben egyetlen influenzaszezonban sem regisztráltak ilyen magas heti betegszámot.

A 4. naptári héten tovább nőtt az influenzás panaszok miatt orvoshoz fordulók száma, másfélszer annyi beteget regisztráltak a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok, mint az azt megelőző héten. Két megye kivételével (Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg) valamennyi közigazgatási területen emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva.

A betegek több mint 41 százaléka volt gyermek, több mint 6 százalékuk 60 éven felüli. Az orvoshoz fordulók több mint fele felnőtt volt: több mint 31 százalékuk a 15-34 éves, több mint 20 százalékuk a 35-59 évesek korcsoportjába tartozott.

Az influenzajárvány miatt országszerte több egészségügyi intézményben van érvényben teljes vagy részleges látogatási tilalom.

Forrás: pharmaonline.hu



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.