Felfüggesztik a körmendi ideiglenes befogadó állomás működését

droszler | 2017. március 22 13:54:25 | körmendi hírek |

Felfüggesztik a körmendi ideiglenes befogadó állomás működését

A héten olyan információk láttak napvilágot, mely szerint a parlament által elfogadott jogi határzár életbe lépését követően felfüggesztik a Rendészeti Szakközépiskola területén kialakított ideiglenes befogadó állomás működését. Ennek értelmében az utolsó itt tartózkodó migráns is elhagyja a körmendi tábor területét. Kérésünket tehát meghallotta a magyar kormány, a folyamatos egyeztetések pedig sikerre vezettek.  

Szeretnék köszönetet mondani minden körmendinek, akik méltósággal és példás módon viselték az elmúlt egy évet, annak ellenére is, hogy egyes ellenzéki szervezetek mindent elkövettek annak érdekében, hogy káoszt és félelmet keltsenek az itt élők köreiben!

Egy évvel ezelőtt, amikor tiltakozásom ellenére felépítették a sátortábort azt ígértem a körmendieknek, hogy mindent elkövetek a város nyugalmáért és azért, hogy az itt élők továbbra is biztonságban érezhessék magukat. Úgy gondolom, hogy az idő minket igazolt. A tábor működése alatt a város közbiztonsága nem romlott, és semmilyen atrocitás nem történt a településünkön, ami a migránsokhoz lett volna köthető. Ennek ellenére volt olyan magát civilnek nevező ellenzéki képviselő, aki azt próbálta elhitetni az ország közvéleményével, hogy Körmenden káosz és félelem uralkodik.  Attól sem riadt vissza, hogy meg sem történt eseményekkel próbálja meg befeketíteni a városunk jó hírnevét.

Szerencsére a körmendiek nem ültek fel a provokációnak, és mindvégig higgadtan és példás hozzáállással segítették a rendvédelmi szervek, az illetékes hatóságok és az önkormányzat munkáját. Köszönöm nekik, hogy ismét példát mutattak összefogásból, empátiából, és bebizonyították, hogy közösen a legnehezebb helyzeteket is át tudjuk vészelni!

Köszönettel tartozom továbbá minden rendőrnek, honvédnek és polgárőrnek, akik mindvégig a körmendiek biztonságáért és nyugalmáért dolgoztak! Szakszerű és hatékony munkájukkal biztosították a város zavartalan működését, és azt, hogy az itt élők a lehető legkevesebbet érzékeljék a tábor működéséből!

A város vezetőségének kérésére kiépített térfigyelő rendszer - melyet a táborral kapcsolatosan alakítottunk ki - ezt követően is a helyén marad. A rendszer további bővítése pedig segítségünkre lesz abban, hogy Körmend továbbra is egy békés, élhető és szerethető település legyen.

Körmend, 2017. március 22.                                                 


Bebes István
Körmend Város Polgármester



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.