Motorosok a vasi utakon

droszler | 2017. március 29 18:41:45 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Kezdetét vette a motoros szezon Vas megyében

A tavasz beköszöntével egyre többen vannak olyanok, akik motorral vesznek részt a közúti forgalomban. Tekintettel arra, hogy az utakon kétkerekűvel közlekedők a legvédtelenebbek, fokozott odafigyelést igényelnek.

Több hónap elteltével, amikor a „vasparipák” ismét előkerülnek, még a legrutinosabb motoros is azt tapasztalhatja, hogy kissé kiesett a gyakorlatból. A balesetek elkerülése érdekében a motorral közlekedőknek szükséges felfrissíteniük az elméleti és gyakorlati tudásukat, valamint - útnak indulás előtt - ellenőrizni járműveik műszaki állapotát.

A balesetmentes közlekedés érdekében kérjük a motorosokat, hogy minden esetben fokozott óvatossággal, és kellő körültekintéssel vegyenek részt a közúti forgalomban! Számoljanak azzal, hogy testüket nem védi karosszéria, sem biztonsági öv, vagy légzsák!

A gépjárművezetők pedig vegyék figyelembe, hogy a motorkerékpár észlelhetősége korlátozottabb és közlekedése is bizonytalanabb! Mindezekre tekintettel, legyenek előzékenyek!

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának motoros rendőrei is felkészültek az idei szezonra, melynek keretében egy gyakorlati képzésen vettek részt.

A témával kapcsolatban részletes tájékoztató az Országos Baleset-megelőzési Bizottság honlapján olvasható.

 Balesetmentes közlekedést kíván a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság!






Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.