Továbbra is a viharos időjárás okoz sok problémát Vas megyében

droszler | 2017. április 20 10:15:30 | Környezeti hírek Körmendieknek |

  Az elmúlt tizenkét órában is a viharos erejű szél miatt vonultak mintegy tizenkét esetben kárelhárításokhoz a megye tűzoltói. Az eseményeknél személyi sérülések nem történtek.


Fa koronája törött le és dőlt az úttestre a Zalalövőt elkerülő 86-os számú útra. A körmendi hivatásos és zalalövői önkéntes tűzoltók a faágat motorfűrésszel feldarabolták, az útpályát megtisztították.

Fa koronáját törte le a viharos erejű szél és döntötte az úttestre Kisunyomban az Ady Endre utcában. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a faágat motorfűrésszel feldarabolták, az útpályát megtisztították.

Fa koronája törött le és dőlt az úttestre, akadályozva a közúti forgalmat Körmenden a Juhar utcában. A körmendi hivatásos tűzoltók a faágat motorfűrésszel feldarabolták, az útpályát megtisztították.

Út melletti gyümölcsfát döntött a közútra Répcelakon a Derkovits utcában a viharos erejű szél. A répcelaki önkormányzati tűzoltók a fát motorfűrésszel feldarabolták, az úttestet megtisztították

Elektromos vezeték szakadt le Tömördön a településen átvezető közútra. Az elektromos szolgáltató kiérkezéséig a csepregi önkormányzati tűzoltók az életveszélyes területet lezárták és biztosították.

Kidőlt fa akadályozta a közúti forgalmat Répcelak és Beled között a 86-os számú főúton. A répcelaki önkormányzati tűzoltók a fát az úttestről eltávolították, az úttestet megtisztították.

Fa dőlt a kőszegi határátkelőhöz közel a 87-es számú főútra a fél útpályát elzárva. A kőszegi önkormányzati tűzoltók a fát motorfűrésszel feldarabolták, az úttestet megtisztították.
Fát döntött az erős szél Kenézen a településen átvezető közútra, akadályozva a közlekedést. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a fát az úttestről eltávolították, az úttestet megtisztították.

Fákat döntött az úttestre Csényén a viharos erejű szél. A sárvári hivatásos tűzoltók a fákat az úttestről eltávolították, az úttestet megtisztították.

Fák dőltek a Kőszeget Horvátzsidánnyal összekötő közútra, elzárva az úttestet a közúti forgalom elől. A kőszegi önkormányzati tűzoltók a fát motorfűrésszel feldarabolták, az úttestet megtisztították.

Fa dőlt az úttestre Szombathelyen a Török Ignác utcában a közúti közlekedést akadályozva. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a fát motorfűrésszel feldarabolták, az útpályát megtisztították.

Fa dőlt a közútra Kőszegen a Panoráma körúton, akadályozva a közúti forgalmat. A kőszegi önkormányzati tűzoltók a fát motorfűrésszel feldarabolták, az úttestet megtisztították.

Kenyeret szállító teherautó csúszott az árokba a havas út miatt Nemescsó településen. A kőszegi önkormányzati és nemescsói önkéntes tűzoltók drótkötéllel a járművet az úttestre visszavontatták. A balesetben nem sérült meg senki.


Kérjük, hogy az időjárással kapcsolatban kísérjék figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve honlapján közzétett információkat is.

Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat.

VAS MKVI



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.