52. Savaria Nemzetközi Táncverseny

droszler | 2017. június 01 18:59:17 | rendezvény |

52. Savaria Nemzetközi Táncverseny

WDSF World Cup Latin/Latin Világkupa

2017. június 03. szombat

Helyszín: Szombathely, AGORA – Művelődési és Sportház


A Savaria Nemzetközi Táncverseny az ország legkiemelkedőbb versenytáncos rendezvénye, Szombathely egyik legrégebbi, legnevezetesebb rendezvénysorozata. Az első Savaria Nemzetközi Táncversenyt 1966-ban rendezték Szombathelyen, s azóta a táncsport legkiválóbb versenyzői minden évben szigorú szakmai zsűri előtt mutatják be latin, illetve standard táncokból szerzett tudásukat, felkészültségüket.

A verseny több mint öt évtizedes múltja méltán vívta ki a szakmai körök elismerését, s tette a várost nemzetközi szinten is ismertté. A részt vevő párosok ezúttal Európa legkülönbözőbb részeiből érkeznek és viszik magukkal a rendezvény és a város hírét.

Az elmúlt évek során, a versenytánc a korábbi társadalmi, kulturális vonatkozásai mellett meghatározó sporteseménnyé is vált. Egy-egy új lépéssornak köszönhetően, folyamatosan megújuló koreográfiák jellemzik a mai versenytáncot, melyben nehéz ritmikai elemek, egyre összetettebb mozgásformák váltják egymást, ahol az ütem és az energia feletti kontroll igazán látványos, hol tüzes, hol pedig lassú, de mindenképpen nagyon érzelmes mozgást eredményez.

Az ország legrégibb hagyományokkal rendelkező táncversenye 2017. június 3-án kerül megrendezésre, a felújított AGORA –Művelődési és Sportházban.

A versenyen számos ország legjobb párosai, meghívott fellépők lépnek parkettre.

Az idei LATIN VILÁGKUPA versenyzőin kívül a nézők először láthatnak Szombathelyen kerekesszékes versenyt. A „Segítés városa” első alkalommal, de nagy örömmel ad otthont a SAVARIA KEREKESSZÉKES TÁNCSPORT FREESTYLE SOLO NYÍLT ORSZÁGOS BAJNOKSÁGNAK.

A Latin Világkupára a mai napig 28 páros nevezett, amely azt engedi sejtetni, hogy óriási versengésnek nézünk elébe és egyben megerősíti, hogy a világ minden táján elismert megmérettetésnek számít a Savaria Táncverseny. Ausztráliából, Japánból, Kanadából és Malajziából is az ország legjobb latin táncosait érkeznek Szombathelyre június 03-án.


A Savaria Táncversenyre – mindezidáig- következő országok párosai neveztek:

Lettország, Szlovákia, Németország, Portugália, Ausztria, Szerbia, Anglia, Kanada, Oroszország, Azerbajdzsán, Dánia, Románia, Malajzia, Kirgizisztán, Spanyolország, Szlovénia, Ausztrália, Lengyelország, Olaszország,Finnország, Belarusz Köztársaság, Moldova, Japán, Albánia, Bulgária, Görögország, Izland




INFORMÁCIÓ, JEGYVÁSÁRLÁS:

AGORA – Jegyiroda

9700 Szombathely, Március 15. tér 5.
Nyitva tartás: hétköznapokon 9.00–17.00, szombaton 9.00–13.00
Tel.: +36 20 502-9351
E-mail: jegyiroda@agora-savaria.hu

Online: jegy.agorasavaria.hu




 





Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.