Két tűzeset és egy műszaki mentés egy napon

droszler | 2017. július 12 11:08:34 | Környezeti hírek Körmendieknek |

  A beavatkozásokat a szombathelyi, a körmendi és a sárvári hivatásos tűzoltók hajtották végre.


Szerdán a kora reggeli órákban, Perenyén, a Béke úton egy családi házzal egybeépített melléképület égett tíz négyzetméteren. A helyszínre a szombathelyi hivatásos tűzoltókat riasztották. A lakók a tűzoltók kiérkezése előtt a tűz oltását kerti locsolóval megkezdték. Az épületben két gázpalack volt, az egyik még az egységek kiérkezése előtt felrobbant, a másik palackot a tűzoltók hozták ki az égő épületből. A tüzet két vízsugárral eloltották. Az egységeknek a melléképület tetejét is meg kellett bontaniuk, hogy hozzáférjenek a még izzó, parázsló gócpontokhoz. A tűzben nem sérült meg senki.

Árokba hajtott, majd villanyoszlopnak csapódva állt meg egy személygépkocsi Molnaszecsődön a Petőfi utca és a 8-as számú főút kereszteződésében július 11-én délután. A körmendi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd kiemelték az árokból, ezzel megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben súlyosan sérült gépjárművezetőt a mentőszolgálat kórházba szállította, a műszaki mentés ideje alatt a közlekedés az érintett útszakaszon szünetelt.

Kombájn gyulladt ki aratás közben Ölbőn az Ady Endre utcában, kedden délután. A tüzet a sárvári hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a gép kezelője porral oltóval eloltotta, a tűz a gabonatáblára nem terjedt át. Az egység az izzó részeket egy vízsugárral lehűtötte. Személyi sérülés nem történt.

VAS KVI



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.