Felhívás gasztronómiai versengésre

droszler | 2017. július 18 20:10:13 | körmendi hírek |

Hagyjunk nyomot augusztus derekán!

Felhívás gasztronómiai versengésre

A Körmendi Kulturális Központ 2017-ben is megrendezi augusztus 13-án, vasárnap a Körmendi Napok folyamán, az immár hagyományos főzőversenyét.

A helyszín a Batthyány kastély oldalkertjében lesz, ahol nem csak elkészíthetik, hanem el is fogyaszthatják, kóstoltathatják is ínycsiklandó remekeiket.

Nevezni a Művelődési Házban lehet augusztus 4-ig. A finomságok elkészítéséhez csapatonként 10-10 ezer forinttal járulunk hozzá.

A korábbi évektől eltérően most négy kategóriában hirdetünk versengést:

  • Történelmi étkek a Liktárium kincseinek felhasználásával

  • Tilalmasi kanászpecsenye” – sertésből készült ételek

  • Lakodalmas és ünnepi ételek

  • Mezővárosi konyha – egyszerű ételek hétköznapokra

Az ételeknek – kategóriától függetlenül – a helyszínen, szabadtűzön kell elkészülnie! Ehhez biztosítunk tűzifát és csapatonként 1-1 sörgarnitúrát.

Az ínyenc zsűri valamennyi kategóriát külön értékel amellett, hogy nem maradnak el a különdíjak sem. Ehhez jó szívvel veszünk felajánlásokat cégektől, vállalkozásoktól magán személyektől is, hogy minél többen részesülhessenek elismerésben!

A versenyen való részvétel feltétele az is, hogy az elkészült ételeket közös vasárnapi ebédként fogyaszthassák azok is, akik kóstolójegyet váltanak.


A főzőversennyel párhuzamosan hirdetjük meg a sütemények, torták versenyét is.

Ezúttal „Batthyány Lajos kedvence” vagy „Nádor szelet” névvel illethető – sütemény- és tortakreációkat várunk amatőr és profi kategóriában

Batthyány Lajos, az utolsó nemzeti Nádor, 1717-ben – 300 éve – kötött házasságot Kinsky Terézzel. Úgy véljük, az esküvő alkalmából olyan desszerteket, édességeket kínáltak az ifjú párnak és a násznépnek, amely a későbbi nádor ínyére való volt. A felhívásnak ez a része arra szolgál, hogy a professzionális és amatőr cukrászok megmozgassák fantáziájukat és olyan finomságot készítsenek el, amelyet akár az esküvőn is felszolgálhattak. Nincs kikötés arra vonatkozóan, hogy ez szeletsütemény, torta, krém legyen, arra viszont igen, hogy a profi kategória győztese által kreált édesség utána kapható legyen a városban.

További információkért keresse fel a Körmendi Kulturális Központ facebook oldalát, illetve ugyanott a „Körmendi Napok – 2017” eseményt!


Körmend, 2017. július 18.

H. Vörös Márta
igazgató, sk. 



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.