Két ember rekedt Körmenden a vasúti felüljáró liftjébe

droszler | 2017. augusztus 07 11:19:42 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Műszaki mentéshez és tűzesethez is vonultak a hétvégén

A hétvége mozgalmasan telt a megye tűzoltóinak. Két esetben tűzhöz, három esetben balesethez, míg egy esetben liftben rekedt emberek mentéséhez riasztották a megye tűzoltóit a hétvégén.

Két ember rekedt Körmenden a vasúti felüljáró liftjébe pénteken. A körmendi hivatásos tűzoltók és a helyi vasúti biztonsági szolgálat a felvonóba rekedteket kiszabadította a liftet áramtalanította. Az esetnél személyi sérülés nem történt. 

Az út melletti árokpart növényzete, bokrok égtek kétszáz négyzetméteren, Jánosháza külterületén, pénteken délután. A tüzet a sárvári hivatásos és a jánosházi önkéntes tűzoltók két vízsugárral és kézi szerszámokkal oltották el. A tűzesetnél nem sérült meg senki.

Társasház egyik lakása gyulladt ki vasárnap hajnalban Celldömölkön az Április 4. utcában. A tűz a tetőszerkezetre is átterjedt, melyben a lakás és a födémszerkezet is megsemmisült. Az épületet időben elhagyta az ott tartózkodó hat ember, így ők nem sérültek meg. A lángokat a helyszínre riasztott sárvári hivatásos és celldömölki önkormányzati tűzoltók fojtották el.

Négy autó ütközött pénteken kora este Rum határában. A közlekedési balesetben részes személygépkocsikat a sárvári hivatásos tűzoltók áramtalanították, a sérült személyt a mentőszolgálat szakemberei ellátták.

Szalagkorlátnak csúszott egy autó, kettő pedig összeütközött Vasvár határában a 8-as számú főúton, szombaton reggel. A két egymáshoz közeli helyen történt közlekedési balesetben egy ember sérült meg, akit a mentőszolgálat szakemberei láttak el. A gépjárműveket a vasvári önkormányzati tűzoltók áramtalanították, az úttest csúszásmentesítését a közút üzemeltetője végezte el a további balesetek elkerülése miatt.

Négy személyautó és egy kisbusz karambolozott a 84-es számú főúton, Káld térségében vasárnap délután. A sárvári hivatásos tűzoltók a gépjárműveket áramtalanították, a műszaki mentés ideje és a baleseti helyszínelés ideje alatt az érintett útszakaszon a közlekedés mindkét pályán szünetelt. A járművekbe senki nem szorult be, három embert a mentőszolgálat kórházba szállított, egy embert pedig a helyszínen láttak el.

Fotó: Paor-Smolcz András tű.hdgy Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

VAS MKVI



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.