Tíz műszaki mentésnél avatkoztak be a megye tűzoltói

droszler | 2017. szeptember 18 12:20:18 | Környezeti hírek Körmendieknek |

A káreseményeknél a celldömölki, a kőszegi önkormányzati, a sárvári, körmendi, hivatásostűzoltók intézkedtek.

Celldömölkön, szeptember 15-én a Vulkán Fürdőben az épület tetején a korábban ideiglenesen elhelyezett ponyva tetőt a szél felszabta. A celldömölki önkormányzati tűzoltók létrás tűzoltóautó segítségével a mintegy húsz méter magasságban a körülbelül százhúsz négyzetméter ponyvafedést rögzítette. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Sárváron az Alkotmány utcában és Kőszegen a Rákóczi Ferenc utcában segítettek a helyi  tűzoltók egy-egy esetben a mentőszolgálatnak a lakásokba bejutni szeptember 15-én, ahol betegek a bejárati ajtó kinyitni nem tudták. A lakásba bejutás után a betegek ellátást a mentőszolgálat munkatársai végezték el.

Iváncon a Kossuth Lajos utcában szeptember 16-án két gépjármű ütközött. A járművekben összesen két személy utazott, akik közül az egyik súlyos, a másik könnyű sérüléseket szenvedett. A körmendi hivatásos tűzoltók kiérkezésig a mentők a sérülteket a járművekből kiemelték, ellátásukat elkezdték. Az egység a járműveket áramtalanította, a közlekedési akadályokat megszüntette. A közút kezelője az útpályát a kifolyt üzemanyagtól megtisztította.

Szombathelyen a Jégpince úton, Szentgotthárdon a Máriaújfalui tó mellett dőlt ki egy-egy fa szeptember 16-án, ezzel fél útpályán akadályozva a közlekedést. A szombathelyi és szentgotthárdi hivatásos tűzoltók a fákat motoros fűrésszel feldarabolták, az útpályát megtisztították, a közlekedési akadályokat megszüntették. Az eseteknél nem sérült meg senki.

Csánigon a Fő utcában egy személyautó az út melletti árokba csapódott, ott pedig egy villanyoszlopnak vágódott. Az autóban egy ember utazott, aki nem sérült meg a balesetben. Az ütközés következtében a villanyoszlop megsérült, a vezetékek nem szakadtak le. A répcelaki önkormányzati egység, valamint a csánigi önkéntes tűzoltók a járművet áramtalanították, a közlekedési akadályt megszüntették.

Bérbaltavár külterületén forgalmi okból megálló személygépkocsiba hátulról ütközött egy másik személygépkocsi szeptember 17-én. Az áramtalanításokat követően a járművekből folyó üzemanyagot a vasvári önkormányzati tűzoltók felitatták, a közlekedési akadályt megszüntették. Az esetnél személyi sérülés nem történt.

Nagy mennyiségű csapadékvíz gyűlt össze Körmenden a Mátyás király utcában szeptember 17-én délután, veszélyeztetve a családi házat. A körmendi hivatásos tűzoltók a vizet szivattyúval eltávolították, a veszélyt megszüntették. Az esetnél nem sérült meg senki.

Fa dőlt a közútra Püspökmolnári külterületén szeptember 17-én, elzárva a közutat. A vasvári önkormányzati tűzoltók a fát motoros fűrésszel feldarabolták, az akadályokat megszüntették. A káresetnél személyi sérülés nem történt.

Két gépjármű ütközött a 8-as számú főúton szeptember 17-én Hosszúpereszteg külterületén. Az ütközés következtében az egyik jármű az árokba hajtott, a másik az úttesten állt meg, bal első kerekeik kitörtek. A sárvári hivatásos és hosszúperesztegi önkéntes tűzoltók a járműveket áramtalanították, a közlekedési akadályokat megszüntették. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon a közlekedés szünetelt.

Fotó: Illusztráció

VAS MKVI



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.