Folytatódott a belvíz elleni védekezés

droszler | 2017. szeptember 20 18:43:47 | Környezeti hírek Körmendieknek |

Körmenden, Alsószölnökön, Őriszentpéteren, Bajánsenyén, Veleméren és Magyarszombatfán volt szükség a megye tűzoltóinak segítségére.


Az elmúlt hét nap esőzését követően kedden az esti órákban gyengült, majd szerdán reggel megszűnt a csapadék a megyében. Más és más területi eloszlásban, Vas megyében az elmúlt egy hét alatt 70-110 milliméter csapadék hullott, amelynek következtében felgyülemlett csapadékvíz veszélyeztetett lakóházakat Körmenden, Magyarszombatfán, Bajánsenyén, Veleméren, Alsószölnökön és Őriszentpéteren is.

A keddi délelőtti és kora délután Körmenden, Magyarszombatfán, Veleméren és Alsószölnökön folytatott védekezési munkálatokat követően még két helyszínen volt szükség tűzoltói segítségre.

Bajánsenyén a Rákóczi utcában a Kerka-patak lépett ki a medréből, fenyegetve ezzel négy lakóházat. A lenti hivatásos és a bajánsenyei önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek mintegy 900 darab homokzsákkal vették körbe a belvíz által veszélyeztetett ingatlanokat, majd kiszivattyúzták a lakóházak környezetében felgyülemlett csapadékot.

Őriszentpéteren a nagy mennyiségű csapadékot a vízelvezető árok nem tudta elvezetni, a felgyülemlett víz a környékbeli lakóházak udvarára is betört. Az őriszentpéteri önkéntes tűzoltók két szivattyú segítségével az út túloldalára emelték az esővizet, megszüntetve ezzel a veszélyhelyzetet. Egyik eset kapcsán sem sérült meg senki. 

Fotó:Herczeg Zoltán tű.szds./Körmend HTP

VAS MKVI



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.