Hatalmas változás jön az orvosi rendelőkben novembertől: minden magyart érint

droszler | 2017. október 05 11:04:19 | hazai hírek |
November 1-jével valamennyi közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónak csatlakoznia kell az elektronikus egészségügyi szolgáltatási térhez (EESZT) - írja a 24.hu. A rendszer próbaidőszaka még tavasszal kezdődött, azóta már az egészségügyi szolgáltatók 75-80 százaléka megkezdte a rendszerhez való csatlakozást.


Vartus Gergely miniszteri biztos elmondása szerint hiba nélkül zajlott le az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér próbaidőszaka. Idén november 1-jével az összes közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónak csatlakoznia kell a rendszerhez, a magánszolgáltatóknak erre még egy évük van, akárcsak az Országos Mentőszolgálatnak. A felhőalapú rendszer indulásakor a pilotrendszerben keletkezett adatokat fogja tartalmazni, a későbbiekben pedig az intézményeknél meglévő, utóbbi öt évben keletkezett betegadatokat is feltöltik majd.

Fontos újítása a rendszernek az e-recept. A miniszteri biztos elmondása szerint nem lesz alapvető változás a gyógyszerek kiváltásában, továbbra is használhatóak lesznek a papír alapú vények. Változás abban lesz, hogy a személyi igazolvány és a TAJ-kártya felmutatásával, vagy ha valaki rendelkezik e-személyivel, akkor ezzel a dokumentummal is kiválthatóak lesznek az orvosi készítmények.

24.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.